Pär Lindholm och Mathis Olimb
Skellefteå AIK

Skrällen: Han uppges blir stjärncenterns ersättare

ANNONS

Han dumpades av Linköping och har hela tiden sagt att en flytt från Sverige är att föredra. Nu blir Mathis Olimb Pär Lindholms ersättare i Skellefteå. Det skriver MrMadhawk.

Mathis Olimb har gjort 228 poäng på 333 SHL-matcher för Frölunda och Linköping. Nu får han en chans att öka på de siffrorna. Enligt MrMadhawk är den rutinerade norrmannen klar för spel i Skellefteå till nästa säsong.

Olimb har tidigare sagt att han prioriterade att hitta en klubb utomlands, även om Örebro också varit och ryckt i 32-åringen. Nu ser han i stället ut att få en drömroll i Skellefteå. Finalklubben har tappat sin stora centerstjärna Pär Lindholm till Toronto och det kan nu alltså bli så att Olimb går in i förstakedjan med Joakim Lindström och Oscar Möller kommande säsong.

Mathis Olimb gjorde 21 respektive 34 poäng under sina två säsonger i LHC. Som mest har han gjort 46 poäng under en SHL-säsong. Det var 2014/2015 i Frölundas dress.

Den här artikeln handlar om: