Man behöver inte draftas för att lyckas i NHL. …
Nyheter

LISTA: NHL:s bästa odraftade spelare säsongen 2017/2018

ANNONS

Börje Salming. Adam Oates. Ed Belfour.
Listan på legendariska NHL-spelare som aldrig draftades kan göras lång.
I helgen kommer många unga talanger ta sina första stapplande steg mot en NHL-karriär när de draftas, men att bli plockad i draften är ingen garanti på en framgångsrik karriär i NHL. Nedan följer en lista på de tio bästa spelarna, enligt undertecknad, som skrinnade på en NHL-is den gångna säsongen och som visar att det finns hopp – även om man inte var bäst som tonåring.

Närmare 150 spelare spelade minst en match eller fler den gångna säsongen utan att vara draftad av ett NHL-lag. Vissa spelade 82 matcher, andra spelade bara något byte, men de fick hur som helst dra på sig en NHL-tröja utan att ha fått uppleva den där känslan att höra sitt namn ropas upp under draften eller få telefonsamtalet från laget som draftat honom.
Att draftas är så klart ett bra steg in i NHL-karriären, men det är inget måste.

Nedan rankar jag de tio bästa, i mina ögon, odraftade spelarna som spelade i NHL den gångna säsongen. Rankingen börjar på plats tio och jobbar sig sedan ned till den bästa odraftade spelaren den gångna säsongen.

10. Tyler Bozak (center, Toronto Maple Leafs)
Bozak har varit en uppskattad del av Maple Leafs sedan han skrev på som free agent under våren 2009. Efter nio säsonger i Leafs kommer Bozak återigen att vara ute på free agent-marknaden i sommar då hans nästa kontrakt mest troligt kommer att vara för dyrt för Maple Leafs. Producerade lite mer än en halv poäng per match i sin botten 6-roll i Maple Leafs, vilket är varken mer eller mindre än vad man kan kräva av Bozak.

Tyler Bozak. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports IBL

9. Mats Zuccarello (forward, New York Rangers)
Norrmannen tog SHL (dåvarande Elitserien) med storm under sina säsonger med Modo i slutet av 00-talet och fick NHL-kontrakt med New York Rangers sommaren 2010. Har sedan dess varit i stort sett gjuten i Rangers laguppställning och tillhört de viktigaste spelarna i organisationen. Hade, liksom laget, en lite tyngre säsong men lyckades trots det skrapa ihop 53 poäng på 80 matcher, ett facit som innebar att han var poängbästa spelare i Rangers den gångna säsongen.

8. Mark Giordano (back, Calgary Flames)
Giordano är (spoiler) den spelare på listan som har flest NHL-säsonger under sitt bälte (11 säsonger). 34-åringen har spelat 755 matcher i NHL och kommer, om han får fortsätta vara frisk, komma upp i 1000 NHL-matcher innan karriären är över. Inte dåligt för en spelare som ansågs vara för dålig för att bli draftad tidigare i karriären.

7. Tyler Johnson (center, Tampa Bay Lightning)
Johnson skrev på som free agent för Tampa Bay under våren 2013 efter en framgångsrik säsong med Spokane i den kanadensiska juniorligan WHL. Har alltid haft storleken emot sig, men är en fantastisk skridskoåkare som visat att det är möjligt att lyckas trots att man inte är den största ute på isen. Hade kanske inte sin bästa säsong i karriären, men noterades ändå för 21 mål och är en respekterad målskytt i ligan. Frågan kvarstår dock hur Johnsons framtid i Lightning ser ut, då man har unga centrar i Gourde och Point som mer eller mindre tagit över Johnsons roll.

6. Yanni Gourde (center, Tampa Bay Lightning)
Gourde har gått den långa vägen till NHL. Som en kortvuxen center i QMJHL nobbades Gourde i draften och skrev efter juniorkarriären ett AHL-kontrakt med San Josés farmarlag Worcester. Efter att ha harvat på i farmarligorna i fem säsonger fick 26-åringen sin riktiga NHL-chans med Tampa Bay den gångna säsongen – en chans han verkligen tog vara på. Med 64 poäng på 82 grundseriematcher var Gourde länge med i snacket om Calder Trophy, årets rookie, men blev i slutändan inte nominerad. Ingen kan dock ta ifrån Gourde de prestationer han stod för under säsongen, och nu har Gourde cementerat sin plats i Tampa Bays laguppställning.

Yanni Gourde. Foto: Roy K. Miller/Icon Sportswire

5. Antti Raanta (målvakt, Arizona Coyotes)
Efter ett par framgångsrika säsonger i Ässät i den finska ligan fick Raanta NHL-kontrakt med Chicago sommaren 2013. 29-åringen inledde sin NHL-karriär som backup till först Corey Crawford i Chicago och sedan Henrik Lundqvist i New York Rangers innan han förra sommaren trejdades till Arizona Coyotes. I Arizona fick Raanta chansen som förstemålvakt – och som han tog den. Med 93 procent i räddningsprocent var Raanta NHL:s bästa målvakt, sett till räddningsprocent, av de målvakter som spelade mer än hälften av matcherna den gångna säsongen. Raanta belönades i våras för sitt fina spel med ett nytt treårskontrakt med Coyotes värt över 100 miljoner kronor.

4. Torey Krug (back, Boston Bruins)
Den 175 centimeter långe backen tog NHL med storm när han slog sig in i ligan säsongen 2013/2014. Krug har sedan dess varit en stabil NHL-back som snittat över 45 poäng per säsong sedan han gjorde intåg i ligan. Den gångna säsongen blev Krugs poängmässigt bästa säsong i karriären då han producerade 59 poäng (14 mål och 45 assist) på 76 matcher och snittade över en poäng per match i slutspelet (12 poäng på 11 matcher).

3. Jonathan Marchessault (forward, Vegas Golden Knights)
Är, liksom många andra på den här listan, relativt kortväxt för att vara NHL-spelare (175 centimeter). Marchessault skeppades från Florida till Vegas i samband med förra sommarens expansionsdraft tillsammans med Reilly Smith, ett beslut som Panthers GM Dale Tallon senare fått mycket kritik för. Marchessault hade sin bästa säsong i karriären och noterades för 75 poäng på 77 matcher i grundserien och har bevisat för tvivlarna att storleken inte avgör om man blir en bra hockeyspelare eller inte. Marchessault skrev i vintras på ett kontrakt värt över 260 miljoner kronor, vilket inte är illa för en spelare som från början inte ens sågs ha en framtid i NHL.

Jonathan Marchessault. Foto: John Crouch/Cal Sport Media/Sipa USA/CSM/Sipa USA

2. Sergei Bobrovsky (målvakt, Columbus Blue Jackets)
Bobrovsky tog steget över till Nordamerika 2010 och har mer eller mindre varit en av NHL:s bästa målvakter sedan dess. Bobrovsky har vunnit Vezina Trophy, priset som delas ut till ligans bästa målvakt, två gånger – varav den senaste så sent som 2017. Bobrovsky hade en fin säsong med Blue Jackets och vann 37 av de 65 matcherna han spelade. I slutspelet tog det stopp för Bobrovsky och Blue Jackets mot Washington, som senare gick och vann Stanley Cup.

1. Artemi Panarin (forward, Columbus Blue Jackets)
Den 26-årige poängsprutan från Korkino, Ryssland, draftades aldrig utan sajnade med Chicago Blackhawks sommaren 2015, 23 år gammal.  Ända sedan Panarin kom till Nordamerika har han producerat poäng och säsongen 2017/2018 blev 26-åringens bästa säsong poängmässigt. Med 82 poäng på 81 matcher var Panarin Blue Jackets överlägset bästa poängplockare (näst bäst var Seth Jones med 57 poäng) den gångna säsongen.

Artemi Panarin. Foto: Adam Lacy/Icon Sportswire

Bubblare: Martin Jones, Nate Schmidt, Cam Talbot

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 30 mars
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten