PÅ BLACKHAWKS RADAR? Chicago ryktas ha intresse för John Tavares, Justin Faulk, James van Riemsdyk och Scott Darling.
Nyheter

Chicago på offensiven – ryktas vara ute efter superstjärnan

ANNONS

Chicago Blackhawks missade slutspel för första gången på tio år den här säsongen. Nu ryktas klubben vara på väg att göra stora förändringar för att få skutan på rätt köl igen. Bland annat ska de vara intresserade av att försöka värva John Tavares.

Mellan 2010 och 2015 vann de tre Stanley Cup-titlar. Men de senaste åren har Chicago Blackhawks sakta men säkert hamnat i utförsbacke. Den här gångna säsongen gick det så långt att man missade Stanley Cup-slutspelet för första gången sedan 2008. Det medförde att klubben tappade både säsongskortsinnehavare och tv-tittare.

För att få ordning på torpet ska general managern Stan Bowman vara inriktad på att försöka göra stora förändringar. Bland annat har Craig Custance på The Athletic rapporterat att klubben ska ha intresse för att vara med och slåss om John Tavares, som kan bli unrestricted free agent den 1 juli.
– Det råder ingen tvekan om att Chicago är på jakt efter något stort namn, säger en källa till Custance.

Men det stannar inte vid New York Islanders-kaptenen. Blackhawks ska ha flera trevare ute för att förstärka laget efter den tunga säsongen. Enligt Scott Powers på The Athletic viskas det att Blackhawks general manager Stan Bowman ska ha kontakt sin kollega i Carolina Hurricanes, Don Waddell, för att prata om en trejd som skulle innefatta målvakten Scott Darling och backen Justin Faulk.

VAN RIEMSDYK PÅ RADARN?

Darling, 29, trejdades till Carolina av Chicago förra sommaren. Han hade dock en riktigt jobbig första säsong i klubben efter att ha skrivit ett fyraårskontrakt med Hurricanes värt 4,15 miljoner dollar per säsong. Han avslutade grundserien med en räddningsprocent på 88,8.

Faulk, 26, svarade för åtta mål och 31 poäng på 76 matcher för Carolina. Han är en av många spelare i klubben som har omgetts av trejdrykten sedan tidigare general managern Ron Francis fick sparken av nye ägaren Tom Dundon.

Ett annat namn som förknippas med Chicago är Toronto Maple Leafs forward James van Riemsdyk, 29. Vänsterforwardem förväntas bli tillgänglig på free agent-marknaden 1 juli. Han sköt 36 mål för Leafs under den gångna säsongen.

Det som talar emot att han – eller John Tavares för den delen – skulle skriva på för Blackhawks är att klubben har problem med utrymme under lönetaket. Redan nu har man närmare 69 miljoner dollar i skrivna kontrakt. Lönetaket förväntas sättas på mellan 78-82 miljoner dollar under säsongen 2018/19.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL