Sök
MOT TITELN. Rickard Wallin tror att Washington Capitals kan vara redo att lyfta bucklan redan i natt.
Washington

”Jag tror vi får en ny Stanley Cup-mästare redan i natt”

Avgörs Stanley Cup-finalen i natt?  Washington Capitals leder matchserien mot Vegas Golden Knights med 3–1 i matcher inför nattens femte drabbning som spelas i ökenstaden i Nevada. Viasats expert Rickard Wallin tror att vi får se en ny mästare i natt.
– Dom slapp favorittrycket på sig för första gången på tio år. Det verkar ha passat deras lag bra, säger Wallin till hockeysverige.se.

Tidigare NHL-spelaren Rickard Wallin jobbar numera som expert på Viasat och har följt finalerna. Hockeysverige.se bad att få hans analys kring varför ”Caps” leder och om vi får se ett helt nytt lag som Stanley Cup-mästare i natt.
– Washington har satt sin taktik mot Vegas som egentligen det enda lag på hela säsongen. Vegas får inte fast sin forecheck och det blir inte den här fram och tillbaka hockeyn. När det ändå blir det kan Washington hantera den också, säger Wallin och fortsätter:
– Om man tittar på matcherna utan resultaten så skulle jag säga att lagspelet som Washington fått till är väldigt imponerande. Sedan har dom fått bra snurr på både powerplay och boxplay.

Han ser en del brister i Vegas spel som gjort att de hamnat i det prekära läge man befinner sig i.
– Givetvis kan vi prata hur mycket som helst om spelet fem mot fem och så vidare, men (Marc-André) Fleury har en alldeles för låg räddningsprocent jämfört med tidigare i slutspelet då han räddat 94 procent. Det ligger såklart även på backarna så det är inte bara hans fel, men Vegas kan inte vinna om man inte får till ett målvaktsspel som inte ligger en bit över 90 procent. Annars är Vegas helt chanslösa.


Foto: Bildbyrån

Känns det även som att Vegas börjar tröttna lite eller vad är din känsla?
– Vegas får ingen energi i matcherna och då ser dom, precis som du säger, trötta ut. Jag vet inte om dom är trötta, men dom ser trötta ut för första gången. Det har varit ett lag med en sprudlande energi. Framför allt när dom får huggen i forechecken, kommer in under skinnet och får motståndarna ur balans. Det har vi nästan inte sett någonting av förutom i match ett som var helt vild.
– Det är ett steg upp att vara i Stanley Cup-final. Även om Washington inte har jättemycket Stanley Cup-rutin så har dom många rutinerade spelare som har varit med och vunnit VM, OS och så vidare. Jag tror att dom har klarat av att hantera hela cirkusen kring Stanley Cup-finalen lite bättre.
– Sedan är det match två som spökar lite grann för Vegas. Jag tänker då på jätteräddningen av Braden Holtby i slutet. Hade Vegas fått med sig en ”sudden” där och eventuellt vunnit den tror jag Washington hade haft svårt att resa sig och spela så pass bra som dom gjorde på hemmaplan.

MER SPETS

Erfarenheten i Washington är en styrka, men Rickard Wallin tycker också att laget innehåller fler spetsspelare än vad Vegas lag gör.
– Washington har generellt mer spetskvalitéer i laget om man läser laguppställningen. Jag tänker då på John Carlson, Nicklas Bäckström, (Alexander) Ovetjkin och (Jevgenij) Kuznetsov. Dessutom slapp dom favorittrycket på sig för första gången på tio år. Det verkar ha passat deras lag bra, att dom har nu i stället växt in i självförtroendet innan dom själva trodde att dom var så jäkla bra.
– Braden Holtby var inte starter i dom två första slutspelsmatcherna. Han har fått rätt resa nu i stället för att komma till skyhöga förväntningar. Så fort det var en match han inte var på topp vart han ifrågasatt i slutspelen som Washington spelat senaste åren.
– Washington har kommit in mentalt rätt i allt på något sätt och efter att dom slog ut Pittsburgh så var det som alla spärrar släppte lite grann.

Givetvis finns möjligheten att Vegas äter sig i kapp men till att börja med handlar det om att vinna nattens match.
– Då måste Vegas hitta sin energi och få igång forechecken. Det får gärna bli en lite vild match som första matchen med inte så mycket kontroll på grejerna som Washington haft i matcherna som i match tre och fyra.
– Sedan blir Vegas, precis som alla andra lag, ett helt annat lag om dom får ledningen. Vegas hade en fantastisk start i match fyra, men fick ingen utdelning alls. I stället stod det 3–0 till Washington efter första perioden.
– Man kan hitta ljusglimtar i deras spel. Framför allt om dom får något att gå på. Då är det absolut ingen omöjlighet att vinna en match och det är nog vad dom fokuserar på till att börja med. Skulle Vegas ta match fem så blir det inte superenkelt för Washington att åka hem för då har dom verkligen pressen på sig att avgöra. För match sju vill man såklart inte uppleva om man haft 3–1 i matchserien. Det finns möjligheter om Vegas nu lyckas vinna match fem för då blir det väldigt, väldigt mycket mer spännande.


Nicklas Bäckström och William Karlsson. Foto: Bildbyrån

STARKA SVENSKAR

I Washington spelar tre svenskan, Nicklas Bäckström, André Burakovsky och Christian Djoos. Rickard Wallin är imponerad över trions insats i finalserien.
– ”Bäckis” spelar inte lika många minuter som han gjorde med Ovetjkin. Coacherna har nästan matchat dom för mycket i slutspel och har ofta fått kritik för det. Nu spelar ”Bäckis” en lite mer defensiv roll som han klarar utmärkt också, men han kanske inte syns lika mycket i alla matcher. Han gör alltid nytta och att leverera på det sättet han gör med sin handskada är sjukt imponerande såklart. Han gör ett riktigt bra slutspel med tanke på att han är skadad.
– Burakovsky har växt in mer och mer. Han är upp och ner i spelet, men dalarna har blivit lite mindre nu. Han har dessutom fått självförtroende i rätt läge. Under säsongen har han sagt att det bitvis varit jobbigt mentalt, men det tycker inte jag att man ser så mycket utav. Han spelar med energi och det är då jag tycker att han är som bäst.
– Djoos har den mindre tacksamma uppgiften att spela med Brooks Orpik. Orpik är i och för sig en rutinerad herre som spelar väldigt fysiskt. Dom spelar en hel del i egen zon och det är Christian får sköta uppspelen och få ut pucken ur zonen. Det tycker jag att han har gjort väldigt bra. Bara att han spelat till sig en topp sex-plats bland backarna i ett lag som är en match ifrån att vinna Stanley Cup är en jättemerit i sig.

TROR PÅ AVGÖRANDE

Däremot har Vegas svenska energiknippe William Karlsson så här långt haft det lite tyngre under finalspelet.
– Det har varit lite frustrerande. Jag har sett vad han har gjort under hela säsongen. Då har han sett bekymmerslös ut och allting har gått med honom.
– Nu har pucken inte studsat med och han har kommit bort lite i några av matcherna. När han spelat bra har det inte blivit någon utdelning. Hela den kedjan som varit så bra under säsongen, nu hackar den för första gången lite och det är fel tajming både för Vegas och William. Han har inte varit dålig, men han har inte lyft sig till den nivån som framförallt han själv hade hoppats att vara på.

Vad står det i matcher efter nattens match?
– Jag hoppas att få se mer hockey. Tippar jag med hjärtat kommer det stå 3–2, men om jag ska döma utefter senaste två matcherna så är det mycket som pekar på att Washington kommer att avgöra. Jag tror vi får en ny Stanley Cup-mästare redan i natt.

Tisdag 19:00
Frölunda Indians - IK Oskarshamn
1 1.47
X 5.20
2 6.45
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
1 2.20
X 4.30
2 2.90
Tisdag 19:00
Leksands IF - Rögle BK
1 4.15
X 4.50
2 1.77
Tisdag 19:00
Luleå HF - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.40
2 4.60
Tisdag 19:00
Örebro HK - Färjestads BK
1 2.45
X 4.75
2 2.45
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - HV 71
1 2.50
X 4.05
2 2.60
Tisdag 19:00
Brynäs IF - Linköping HC
1 2.05
X 4.25
2 3.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten