James Wisniewski.
Nyheter

Forne stjärnbacken i allvarlig bilolycka tillsammans med golfproffs

ANNONS

Den tidigare NHL-stjärnan, tillika OS-spelaren, James Wisniewski var i fredags inblandad i en allvarlig bilolycka och tvingades till sjukhus. Med i bilen fanns också golfstjärnan Bud Cauley som bland annat drabbades av en punkterad lunga.

Det var efter en runda i golftävlingen Memorial Tournament med en golftävling som Bud Cauley och James Wisniewski var inblandade i en bilolycka som beskrivs som allvarlig. Exakt vad som hände är okänt, men de båda idrottstjärnorna togs till sjukhus tillsammans med de två andra i bilen. Inget annat fordon ska ha varit inblandat i olyckan. Det rapporterar flera amerikanska nyhetsmedier.

Wisniewski ska ha ådragit sig skador och det talas bland annat om flera brutna revben, vilket bland annat Columbus Dispatch skrivit om. Enligt Golf Digets ska läget ha varit värre med Bud Cauley. Golfproffset drabbades av en punkterad lunga och bröt precis som Wisniewski flera revben. Utöver det ådrog han sig en fraktur på ena benet. Han opererades under lördagen och ska vara ”vid gott mod”.

Hur läget är med James Wisniewski just nu är oklart. En annan golfstjärna, världsettan Justin Thomas, som bor hos Wisniewski i samband med Memorial Tournament, hälsade på den tidigare NHL-backen på sjukhus under helgen.

KARRIÄREN RASADE

James Wisniewskis ishockeykarriär har inte riktigt gått som planerat de senaste åren. Efter en stark säsong, med över 50 poäng som facit, skrev backen 2011 på ett sexårskontrakt med Columbus. Efter knappt fyra säsonger trejdades han till Anaheim, och därefter vidare till Carolina Hurricanes. Efter det tvingades han till en tryout hos Tampa, sedan han blivit utköpt från sitt kontrakt, men fick inget kontrakt där heller. I stället fortsatte karriären i KHL och den gångna säsongen spelade 34-åringen i den tyska andraligan (!) där han gjorde 44 poäng på 35 matcher. Wisniewski fanns även med i USA:s OS-lag och noterade 1+1 på fem matcher.

På 552 matcher i NHL gjorde han 274 poäng. När han år 2015 trejdades från Columbus till Anaheim gjorde han det i utbyte mot William Karlsson och Djurgårdsbekantingen René Bourque.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL