Sök
SDHL

Storklubbens guldkapten – Old School Hockey Gizela Ahlgren Bloom

Hon var en av de bärande spelarna under AIK:s storhetstid och var ett flitigt inslag i Damkronorna. Men livet har inte alltid varit helt enkelt för Gizela Ahlgren Bloom. I veckans Old School Hockey berättar hon om AIK:s guldera – men också om missfallen som kommit att påverka henne för all framtid.

Under flera säsongen var AIK den ledande klubben på damsidan. Sektionen bildades 1998 och laget gjorde debut i högsta serien, Division I, samma år. Klubben har fyra SM-guld (2004, 2007, 2009 och 2013) och har spelat final ytterligare tio gånger: (1999, 2000, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2013 och 2015). Laget har också deltagit i IIHF European Women Champions Cup fem gånger (2004/2005, 2005/2006, 2006/2007, 2007/2008 och 2013/2014), och vunnit fyra av de fem gångerna. Senast (2013/2014) tog de silver.

Foto: Ronnie Rönnkvist

En av lagets absolut viktigaste spelare under flera av AIK:s framgångsrika säsonger var Gizela Ahlgren Bloom. Hon debuterade i A-laget 2001 och spelade sin sista match 2015. Men det var i Norrtälje som hockeykarriären började.
– Jag växte faktiskt inte upp i Norrtälje utan i en by två mil utanför som heter Bergshamra. Även om det inte är speciellt stort var det en del idrott där. Det fanns hockey och bandy där, men hockeyn var inne i Norrtälje och det var också där jag började spela hockey.
– Anledningen till att jag började med hockey var för att min storebrorsa spelade. Jag såg upp till och ville vara lite som honom. Å andra sidan körde jag även fotboll, bandy, gymnastik och ridning. Jag var verkligen ett yrväder som barn och ville prova på allt.

Det fanns även några tjejer till i Gizela Ahlgren Blooms generation som spelade hockey i Norrtälje under hennes uppväxt.
– I mitt lag, 85-kullen i Norrtälje, var vi tre från början. Bland annat Andrea Morger, som även hon spelat i AIK. Henne spelade jag flera säsonger tillsammans med i Norrtälje. Vi båda gick även hockeygymnasiet tillsammans, Lötgymnasiet och som var AIK:s hockeygymnasium vid den tiden.
– Andrea bytte ganska tidigt till AIK, men jag spelade kvar någon säsong till i Norrtälje. Efter att hon flyttat var jag ensam tjej som spelade hockey där till det startade upp ett Norrtälje. Då måste jag ha varit 12-13 år.

Tre spelare som har haft stora framgångar på isen och som har Norrtälje som moderklubb är Niklas Andersson, David Åslin och Eddie Läck. Det tyder på att det finns ett starkt hockeyintresse i stan.
– Nu har jag aldrig spelat med någon av dessa tre. Kanske Niklas eftersom han är 86:a, men jag är osäker. I alla fall tror jag att det finns ett stort hockeyintresse där. Jag vet egentligen inte vad det bottnar i. Kanske har det alltid funnits där.
– Sedan blir det nog så i mindre städer, att idrotten blir en samlingspunkt och en gemenskap. Det blir ett genuint intresse i staden. Sedan är det extra kul med Niklas Andersson som är engagerad i hockeyn i Roslagen. Det är verkligen jättehäftigt.

Varför blev det just AIK?
– Jag ville gå på ett hockeygymnasium. Trots allt är jag hemmakär så jag ville nog inte vara så jättelångt hemifrån. Sedan visste jag att AIK var jättebra, serösa och framförallt en stor klubb. Det var också då jag tänkte om jag skulle satsa på hockeyn eller inte. Jag bestämde mig då för att köra ”all in”.

Du är 16 år då du flyttar till Stockholm, hur var det att lämna hemmet utanför Norrtälje?
– Jag tyckte att det var lite jobbigt. Som jag sa var jag lite hemmakär. Det gick bra, hockeyn gjorde att jag trivdes och faktiskt klara det av.

Idag är du väldigt social och verbal, var du det även då du kom ner till Solna från lilla Bergshamra?
– Jag tog nog plats socialt snabbt, men jag var inte lika framåt då. 

När man titta på det AIK Gizela Ahlgren Bloom kom till så vimlade det av skickliga hockeyspelare och starka karaktärer. Bland andra Evelina Samuelsson, Danijela Rundqvist, Emilia Ramboldt, Emelie Berggren, Kim Martin och Angelica Lorsell.
– Jag togs emot jättebra, men jag kan också säga att jag var rädd för några av dom. Bland annat Emelie Berggren som jag är bra vän med idag.

Varför var du det?
– Jag kände mig ung och ganska oerfaren. Dessutom kom jag från en liten stad och en liten klubb, men uppriktigt sagt var alla grymt schyssta mot mig och jag blev kompis med alla i princip på en gång. Jag verkligen älskade det där laget.

Hade Emelie Berggren redan då ledaregenskaper?
– Ja, absolut. Jag tror ”Empa” var kapten från egentligen det att jag kom och många säsonger framöver. Hon var verkligen en bra ledare och kapten.

Hur upplevde du statusen på damhockeyn i Sverige då du kom upp i A-laget?
– Den var inte så jättehög. Framförallt har den aldrig varit det i AIK. Vi fick kämpa för precis allting.
– Jag har alltid älskat att spela hockey så för mig har det aldrig varit så att vi ska tjäna stora pengar eller att vi ska synas och höras mest. Alla småstegen som har kommit under alla år har betytt väldigt mycket för mig. Känslan i gruppen var det viktiga för mig.

Foto: Sami Grahn.

Säsongen 2003/04 vinner den då 18-åriga forwarden från Bergshamra sitt första SM-guld.
– Det här vara ändå bara några säsonger efter att jag kommit till AIK. Jag gick på gymnasiet och var fortfarande ung. Jag kanske inte fattade då hur stort ett SM-guld var.
– Vi slog ut Mälarhöjden/Bredäng som under så många år hade varit storfavoriter. När vi slog ut dom i semifinalen på straffar då visste vi att vi hade vunnit. Då skulle vi ändå möta Limhamn i finalen där bland andra Maria Rooth, Erika Holst, Katarina Timglas och Pernilla Winberg spelade. Det var verkligen grymma spelare, men vi visste ändå att det här hade vi.
– Nyckeln till guldet var sammanhållningen i laget. Sedan måste jag nämna Kim (Martin Hasson), hon var så grym att det inte fanns. Visst, vi hade absolut många bra namn, men det laget vi hade och den satsningen som vi gjorde, där måste jag nämna min man Jocke Ahlgren som tog träningen till en helt annan nivå. Han sa att skulle vi ha en chans måste vi göra allt lite bättre än alla andra.  Det här gjorde att vi orkade jobba ner alla andra lagen med vårt fysiska spel.

Var det samma känsla då du var med och vann 2007?
– Då hade jag fått en lite mer annorlunda roll. Jag tog mer ansvar, fick mer speltid och var en mer viktig del i laget. Givetvis kändes det då lite annorlunda. Det kändes större, att vi vann ett guld till var helt otroligt.
– Vi vann det guldet på Ritorp vilket var fantastiskt. Många säger att Ritorp är en skit arena, men för mig är det den bästa och största arena som finns. Jag älskar den där ladan, säger Ahlgren-Bloom med ett stort leende.

Då hade ni fått in spelare som Maria Rooth, Katarina Timglas, Nanna Jansson och Pernilla Winberg. Vad betydde det för laget att dom här tjejerna anslutit till AIK?
– Det var jättehäftigt. Framförallt att Rooth kom till oss. Jag vet att AIK verkligen kämpade för att få in henne. Hennes personlighet, hur hon agerade och hur proffsig hon var men ändå så jordnära, det var helt otroligt. Dessutom levererade hon stort.

Fanns det några pengar i damhockeyn vid den här tiden?
– Jag vet inte hur AIK löste det, men jag tror några av dom här tjejerna faktiskt fick en liten summa pengar.

Har du själv tjänat ihop några pengar på ditt hockeyspelande?
– Nu valde jag att spela i AIK och har hela tiden vetat att där fanns det inga pengar. Om jag hade velat tjäna några pengar hade jag bytt klubb, men det har aldrig varit ett alternativ för mig. Pengarna jag har tjänat har varit genom Sveriges olympiska kommitté.

Tredje SM-guldet vinner Gizela Ahlgren-Bloom 2009.
– Jag tror att ”Valle” (Valentina Lizana Wallner) fick lite av sitt genombrott i AIK då. Hon hade stått i skuggan av Kim under många säsonger, men nu kände hon nog själv att klubben satsade på henne.


Säsongen 2009/10 kom att bli Ahlgren-Blooms bästa på poängmässigt. På 28 matcher svarar hon för 16 mål och totalt 32 poäng.
– Jag tror att jag spelade med Rooth mycket den säsongen, skrattar Ahlgren-Bloom och fortsätter:
– Det var nog mest att jag tyckte att det var dags för mig att kliva fram lite mer. Jag har alltid varit en snabb power-forward som gör ett hårt jobb. Men jag ville också vara mer inblandad i målen samtidigt som jag fick speltid och förtroende. Jag kände framförallt att jag är bra.
– Jag ändrade om hela min träning, höjde träningsmängden till en helt ny nivå och satsade på att bli bäst tränad av alla för att orka spela mitt spel på isen. Det gjorde att poängen kom och självförtroendet på samma gång.

Foto: Sami Grahn.

Säsongen 2012/13 från hon lyfta SM-bucklan som lagkapten för AIK.
– Nu börjar jag nästan gråta, säger AIK-forwarden samtidigt som hon blir blank på ögonen. Det är lätt att förstå att det tillfället alltid kommer att betyda mycket för henne.
– Jag fick vara med och leda laget och fick en annan roll. Då hade jag spelat så pass många år i AIK och fått vara med om så mycket. Jag hade vunnit tre SM-guld innan men nu visste jag att jag skulle börja runda av karriären. Att då få betalt på det sättet var helt magiskt.
– Dessutom fick vi spela finalen på Hovet. Även om det inte var fullsatt var det helt magiskt och otroligt mycket känslor. Det var ett dimmigt och ett glädjerus som var helt otroligt när jag fick lyfta bucklan. Samtidigt kände jag en sådan lättnad. Vi i gruppen visste vilken potential vi hade men jag tror många inte hade oss alls på kartan den säsongen.

Det här var också första gången hon hade en kvinnlig tränare i form av Ylva Lindberg.
– För mig spelar det ingen roll om det är en manlig eller kvinnlig tränare bara dom besitter rätt kunskaper. Ylva är en fantastisk tränare på alla sätt och jag gillar henne.

Hur förändrades din roll i AIK genom åren?
– Jag har alltid haft skinn på näsan, men när jag blev äldre vågade jag ta för mig mer i omklädningsrummet. Sedan vet jag att jag inte var speciellt omtyckt av alla, framförallt inte av motståndarna. Jag vet att många tyckte att jag var för jävlig att möta, vilket jag tyckte var ganska skönt ändå.
– Jag brydde mig heller aldrig att folk inte gillade mig i matchsituationer för jag vet att jag var omtyckt utanför. Jag vet också att jag är ödmjuk, jordnära och så vidare till vardags.

Hur agerade du på isen, vilket gjorde att du inte var så omtyckt bland motståndarna?
– Dels var jag snabb och då kan man ligga på motståndarnas backar speciellt. Jag tror många tänkt ”den där jäveln”…

Vad känner du har varit den jobbigaste biten under din karriär?
– Jag har haft lite skadeproblem. Nu var jag inte aktuell inför OS 2010 men eftersom jag var reserv var jag ändå med under Peters (Elander) tid. Jag var med på alla tester och tråkiga saker, om man kan säga så. Hela tiden visste jag att jag inte skulle få vara med på VM, OS och allt det roliga eftersom han hade sin trupp. Där skulle jag aldrig kunna slå mig in.
– Nu säger jag inte att jag borde haft en plats, men att jag åkte ut till Bosön och toppade testresultaten betydde ingenting förutom för mig själv.
– När Niclas Högberg kom in var jag med på varje landslagssamling som han ledde. Sedan skadade jag mig OS-säsongen när min stora dröm skulle uppfyllas var tufft. Jag fortsatte ändå spela den säsongen trots att min axel var skadad. Innan säsongen därpå opererades jag och var först tillbaka efter jul. Det blev en kort sista säsong, men att jag fick sluta när jag själv ville kändes väldigt viktigt för mig.

I landslagets tröja.

Gizela Ahlgren-Bloom kom att spela 71 matcher med Damkronorna under sin karriär.
– Jag tror att jag debuterade 2007 eller 2008 under Peters tid. I alla fall var jag med på olika läger då. Vi var ute på Bosön och jag visste att jag inte skulle vara med på turneringen som laget skulle åka på eftersom, som jag sa, jag visste att jag aldrig fick åka med.
– Vi gjorde is och fys-tester och det gick väldigt bra för mig och jag fick toppresultat. Nu blev någon skadad och då sa Peter att jag var värd platsen. Jag tror att vi spelade mot Tyskland i Finland och vi vann. Nu minns jag inget mer än att jag var väldigt nervös. I alla fall var det jättehäftigt.

Vid VM 2012 får hon dock äntligen chansen att spela sitt första VM.
– Då var vi i Burlington. Det jag minns mest från det är ”äntligen”. Då var jag etablerad i landslaget och visste att jag var en viktig spelare och att Niclas Högberg trodde på mig, vilket var jätteviktigt för mig som spelare. Jag fick otroligt mycket förtroende i boxplay av Niclas och jag kände själv att jag inte kunde släppa in ett mål i den spelformen.
– Tyvärr har det inte i någon av VM-turneringarna jag har varit med i slutat något bra för laget. Det känns jättetrist så här i efterhand att inte få åka till ett VM och verkligen prestera bra. Vi hade jättebra säsonger under Niclas ledning. Bland annat slog vi Kanada i en match, men något hände då vi kom till VM.

Ni slog Kanada, berätta.
– Vi har ju bara gjort det två gånger, en gång när jag inte var med men en gång då jag var med. Vi var i Finland på en turnering med bara närmast sörjande som publik. Det vi gjorde i den matchen, jag kan tillägga att Kim (Martin-Hasson) gjorde en grym match, flera av våra bästa spelare var inte med. Exempelvis stod (Erika) Holst på bänken i den matchen. Det här gjorde att många i laget kände att nu måste dom kliva fram i stället. Jag fick till och med göra mål i den matchen.

Efter säsongen 2014/15 väljer alltså Gizela Ahlgren-Bloom att sluta spela.
– Jag hade nog tänkt, om det gått vägen med OS 2014, att sluta redan då. Men som skadan kom i vägen då ville jag göra en sista säsong och verkligen, som jag sagt, sluta när jag ville.
– Nu slutade jag med att förlora en SM-final mot Linköping och då tänkte jag först att så här kan det inte sluta. Nu har jag levt ihop med Jocke (Ahlgren) sedan 2004. Han har sagt att jag skulle spela så länge jag ville, jag väntar här, vi skaffar barn sedan och allt det där. Jag kände någonstans att i så fall kommer jag aldrig sluta, jag kan inte fortsätta så här. Då bestämde vi oss för att skaffa barn.
– Jag har ändå haft en dröm ”shit, vad häftigt att få barn och krama om honom eller henne efter en match”. Sedan fick jag Bobby 2016 och tänkte att jag kunde göra en comeback, men jag fick känna på att det var mycket svårare än jag hade tänkt mig med att heltidsamma och ha en son som åt upp mig totalt. Jag hade inte en muskel kvar på kroppen och såg ut som ett skelett. Skulle jag spela så skulle ingen kunna säga att ”Gizela borde ha slutat efter förra säsongen och inte fortsatt”. Tiden blev för knapp och den tiden ville jag lägga på min familj i stället.
 
AIK-forwarden har även haft några tunga bitar att hantera efter att hon slutat med hockeyn. Bland annat har hon fått två missfall.
– Ett innan och ett efter Bobby. Visst har det gjort att jag tagit stryk kroppsligt, men framförallt psykiskt. Jag tycker inte att det här är något man ska skämmas för och jag vet att många inte vill prata om det, men jag har varit öppen med det.

Du blev hyllad på Ritorp efter att du avslutat din karriär, hur upplevde du det?
– Det var jättehäftigt och så mycket känslor. Det konstiga var att det kändes som jag slutade där och då, men egentligen slutade jag ett och ett halvt år innan. När jag stod där så sprutade tårarna (vilket hon även gör när hon pratar om det)…
– När jag kommer ut till AIK-låten ”Vi ser hur solen stiger över Råsunda”, många av tjejerna i AIK har jag spelat med. Det var mitt lag som stod där och nu skulle inte jag få vara med längre. Jag är tacksam, glad och stolt, vilket jag egentligen aldrig varit under mina år som spelare…

Hur ser ditt liv ut idag då du slutat spela?
– Jättebra såklart, men jag vill ha hockeyn i mitt liv igen. När och hur det ska vara i livet vet jag inte ännu. Jag trivs med livet och med Jocke (Som just kommer in tillsammans med Bobby på fiket där vi gör den här intervjun). Det är jättehäftigt att blivit mamma och så häftigt att få vara med om att föda sitt barn. Om jag får in lite hockey i livet igen så blir livet fulländat.
– Jocke har en hockeycamp för tjejer vecka 29, JRM Skate & Skils i Karlskoga. (http://jrmskatesandskills.se/) Dit går det fortfarande att anmäla sig.  Han hade det även förra året och fick en väldigt fin respons på den. Där ska jag vara med på isen i år igen, men det kommer inte bli så många farliga hopp eftersom jag är ganska gravid, avslutar Gizela Ahlgren-Bloom med ett skratt.

Boken OLD SCHOOL HOCKEY AIK kan du beställa här: http://idrottsforlaget.se/startsida/

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten