Mikael Backlund fick göra det Joel Lundqvist gjorde för ett år sedan – lyfta VM-pokalen.
VM 2018

Hyllar laget – och sin efterträdare: ”Ett väldigt bra val som kapten”

ANNONS

Ifjol var det Joel Lundqvist som fick höja VM-bucklan till skyn efter straffseger mot Kanada. I år var det Mikael Backlund som fick göra samma sak. Då hyllar den förre lagkaptenen laget.
— Det är häftigt att se hur de spelar en modern hockey med fart, säger han till Hockeynews.

Joel Lundqvist har spelat åtta VM och stått som guldmedaljör i tre av dessa. Ifjol fick han dessutom vinna tillsammans med tvillingbrorsan Henrik Lundqvist. Men i år var inte Joel med. Men det hindrar honom inte ifrån att imponeras av laget.
— Det är häftigt att hur de spelar modern hockey med fart och fläkt. Man utmanar i spelet och har speed i grejerna. Det är kul att se eftersom man inte kan se alla där borta som Rakell, Zibanejad, Janmark och gänget. Och sen studsade Arvidsson och Forsberg in också och det är toppspelare, säger Lundqvist till Hockeynews.

HYLLAR BACKLUND

Dessutom imponeras han av sin efterträdare i rollen som lagkapten, Mikael Backlund.
— Han är verkligen allround i sitt spel och har spelat många år där borta och har en ledande roll i Calgary. Han är en spelare som leder sitt lag så jag tycker att han var ett väldigt bra val som kapten.

Hockeynews: Hur är det att få vara kapten för ett guldlag?
— Man är en del av gänget men det är klart att det är speciellt att som kapten få lyfta en VM-pokal. Det är lite extra, helt klart. Men det är väl mer senare, när man lägger av, som man tänker mer på det kanske.

Den här artikeln handlar om: