Wictor Ragnewall
Nyheter

Tappade motivationen under tunga säsongen: ”Skönt när säsongen tog slut”

I par med Johannes Jönsson tog han för två år sedan Tingsryd till oanade höjder i Hockeyallsvenskan och det hela ledde till allsvensk final mot AIK. Sen bytte Wictor Ragnewall klubb till Oskarshamn. Men där blev det inte riktigt som det var tänkt och målvakten berättar för hockeysverige.se att han var trött på hockeyn när den senaste säsongen var slut. 
— Som spelare blir du bara bedömd efter resultat, både av tränare, supportrar och media. Men det är så mycket mer än bara det. Så är det bara.

Vill man ägna sig åt liknelser så kan man säga att Troja och Wictor Ragnewall på förhand är en ”match made in heaven”. Bägge parter går på något vis in i ett omstartsår. Troja efter sin degradering ur Hockeyallsvenskan och Wictor Ragnewall efter sina två säsonger i Oskarshamn som kanske inte riktigt blev som förväntat.

— Det är svårt att sätta ord på det, för jag tycker att jag ÄR en bättre målvakt nu och BLEV en mycket bättre målvakt under tiden i Oskarshamn. Men jag fick inte riktigt betalt för jobbet kan man säga. Tyckte jag själv, berättar 25-åringen för hockeysverige.se och fortsätter:
— Jag tycker jag lämnar Oskarshamn som en bättre målvakt än vad jag kom dit som. Det gäller på flera plan. Som människa, man blev äldre och mognare. Men också fysiskt och hockeymässigt.

Wictor Ragnewall.

Målvakten med Fotskäl som moderklubb fick sitt genombrott på allsvensk nivå för två säsonger sedan i Tingsryd när han i par med Johannes Jönsson tog nykomlingen ända till allsvensk final där dock AIK blev för svåra. I playoff mot Leksand om en plats i direktkvalet föll man också. Det till trots var det en succésäsong för smålänningarna och Ragnewall hade finfin statistik med 1,78 insläppta mål per match och 93,4 i räddningsprocent på de 22 matcher han fick förtroendet i grundserien.
— Det är kul när man ser tillbaka på det. Jag kunde hålla nollan på onsdagskvällen och allt kändes bra och var frid och fröjd. Ändå stod Johannes två dagar senare. Men det gick ju bra för oss båda och laget, så det var ju fantastiskt på så vis.

ERBJÖDS EN STÖRRE ROLL

Efter säsongen hade Ragnewall en del erbjudanden från andra allsvenska klubbar att ta ställning till. Fattas bara annat, den säsongen var hans andra starka i rad. Han var nämligen högst bidragande till att plocka upp Tingsryd från Hockeyettan säsongen innan.

Varför lämnade du Tingsryd?
— Det var väl mest för att jag hade varit där fyra säsonger. Jag hade även andra erbjudanden efter den säsongen och kände att ”det kanske är nu jag ska ta chansen och byta miljö”. Faktum var ju att Johannes skulle vara kvar, han hade ju egentligen tvåårskontrakt. Jag kände att om jag kunde få en större roll i ett annat lag, vilket jag blev erbjuden, så ville jag testa det.
— Det har jag gjort nu och jag ångrar inte det heller.

Första säsongen i Oskarshamn hade han Erik Källgren som parhäst och det var Ragnewall som fick förtroendet flest gånger. Den här säsongen blev det lite annorlunda. En bra början förbyttes mot ett sämre slut.
— Det var väl på väg att gå åt andra hållet, och sen slutade det som det gjorde nu, det…det blev en nivå ner istället. Så små marginaler var det, berättar han.

”SKÖNT NÄR SÄSONGEN VAR SLUT”

Även den här säsongen fick Ragnewall vakta målet flest gånger. Men mot slutet fick han stå åt sidan när Christoffer Rifalk kom in i laget. Ragnewall beskriver att han inte var så glad i hockey den sista tiden i Oskarshamn.
— Det var rätt så skönt när säsongen tog slut och man fick komma hem och landa lite i sig själv och ungås med nära och kära istället.

Hem är Skene i Västergötland och det var i den lokala klubben Fotskäls HC som målvakten tog sina första skär innan karriären gick vidare i Hanhals, Borås, Nittotrp, Frölundas juniorverksamhet och sedermera Tingsryd.

Att du kände att det inte gick åt rätt håll i Oskarshamn, var det det som tog död lite på motivationen?
— Lite kanske. Det är svårt att säga. När man börjar en säsong bra och allt känns frid och fröjd, man får lite morötter från andra håll och man börjar känna sig riktigt på g, sen vänder det så tvärt som det gjorde där…vi hade en tung period runt jul med mycket spelaromsättning, resultaten gick emot och vi släppte in mycket mål. Plötsligt så blev det mer oroligt för både mig och laget. Efter det så omsattes det mer spelare och bland annat två målvakter till och jag fick stå åt sidan. Där någonstans tappade man väl lite motivation just där och då, för det hade varit lite liknande scenario året innan också tyckte jag.
— Så det var oturligt med så otroligt små marginaler.
— Det handlar om skills, men skallen måste man ha med sig i ishockey, så är det bara, och det är där någonstans jag känner att det ska bli skönt nu att byta miljö och komma till en ny utmaning.

EFTERLYSER MENTAL COACH

Jag tänkte på det här med att man måste ha med sig skallen, finns det stöttning att få på allsvensk nivå? Jag menar målvakt är ju en jäkligt utsatt position.
— Nej, jag tycker inte det, inte på professionellt vis. Det handlar väl mer om att man bygger upp en bra relation med målvaktstränaren som är där för målvakternas skull. Med honom kan man kanske diskutera lite och vända sig lite extra till. Men det är ju ändå en ledare som har en relation till de andra också. Så det blir ju inte riktigt helt avgränsat eller vad man ska kalla det.
— Men det finns ingen professionell mental coach så, det får man nog lösa på egen hand i så fall på den här nivån.

Jag vet att exempelvis HV71 har en mental coach. Skulle du tycka att det vore en bra grej att man hade sånt i allsvenskan också?
— Absolut. Det tror jag inte är fel oavsett vad du än håller på med. Allting handlar ju om pengar och det är ingenting jag skulle kräva av någon förening. Men jag tror absolut att det är nyttigt att jobba med den biten, för det är en stor grej i det hela.
— Som spelare blir du bara bedömd efter resultat, både av tränare, supportrar och media. Men det är så mycket mer än bara det. Så är det bara.

Hade du tankar på att lägga av?
— Nej, det hade jag faktiskt inte. Men jag ville heller inte spela så att det blir någon belastning, utan jag ville ha motivationen och glädjen.

Foto: Bildbyrån

PÅ VÄG TILLBAKA

Sedan Wictor Ragnewall kom hem till Skene så har han jobbat på en förskola/fritids.
— Så jag har lite att stå i, säger han och fortsätter:
— Men det är jätteroligt faktiskt att göra något man inte gör normalt sett.

Sakta men säkert har också motivationen och lusten till ishockey kommit tillbaka. Han beskriver en tid efter säsongen där han knappt pratade vare sig om hockey eller med sin agent.
— Motivation och glädje till vad man gör är viktigare än vilken serietillhörighet man har. Jag känner att det är på väg tillbaka nu, det är bara maj månad än så länge och det känns som jag tagit ett bra beslut.

Hur kommer det sig att det blev Troja till nästa säsong?
— Det fanns vissa alternativ, men jag sa nej eftersom jag ville att det skulle kännas rätt, att man känner framför allt själv att ”fan, det där vill jag göra”. För man har ett stort ansvar gentemot klubb, lagkamrater, supportrar och sponsorer. Alltså, man måste verkligen vilja det man gör.
— När Troja tog kontakten där så gick det väldigt snabbt faktiskt, bara ett par dagar. Jag pratade med deras sportchef, (Daniel) Håkansson, och han sa det jag ville höra och det kändes väldigt bra.

Vad ville du höra?
— Utan att gå in på det exakt. Jag kommer från, enligt mig, en professionell nivå. Jag har ändå spelat hockey och kunnat leva på det. Jag tycker att jag är en professionell ishockeyspelare och då kräver jag att man har ambitioner, vill träna bra och ha en bra standard varje dag.
— Jag vill inte känna att det är ett nedköp, utan jag vill komma till en förening som har ambitioner. Jag pratade med honom och då kändes det helt rätt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten