Party-Janne Andersson och några från Party-Tre Kronor.
VM 2018

Janne Anderssons hyllning till Tre Kronor: ”En inspirerande prestation”

ANNONS

Det svenska VM-guldet i ishockey har inte undgått någon. På dagens presskonferens inför det stundande fotbolls-VM skickade förbundskapten Janne Andersson en verbal bukett med rosor till Tre Kronor.
– En fantastisk prestation.

Janne Andersson och Rikard Grönborg har tidigare pratat om sin goda relation till varandra. De brukar bland annat ses under det årliga pridetåget men träffas även privat utöver det.

När Andersson idag höll sin första presskonferens inför fotbolls-VM i Ryssland om en knapp månad passade han på att, på eget bevåg, öppet gratulera Grönborgs Tre Kronor till VM-guldet.
– Jag vill inleda med att faktiskt prata om ishockey och gratulera min gode vän och förbundskaptenskollega Rikard Görnborg och hans Tre Kronor för en fantastisk prestation och en inspirerande prestation med det resultat de gjorde i VM, inledde han presskonferensen.

”INSPIRERANDE FÖR OSS”

Fotbollslandslagets succétränare fortsatte med att berätta att han varit i kontakt med Grönborg efter guldet i söndags.
– Stort grattis till dem. Jag har gratulerat Rikard själv också, såklart men jag ville även skicka ett lite mer offentligt för det var jätteroligt och som sagt inspirerande för oss, säger Andersson.

Fotbollslandslaget inleder sitt äventyr med en match mot Sydkorea den artonde juni. Vi kan anta att de får svårt att upprepa hockeylandslagets prestation.

Den här artikeln handlar om: