Mer folk på mål önskas av Tampa inför match 7
Tampa Bay

Har avgörandet i egna händer – men målskyttet sviker: ”Inte tillräckligt aggressiva”

ANNONS

Tampa Bay Lightnings säsong kan ta slut på onsdag natt när den sjunde och avgörande matchen mot Washington Capitals spelas. Tills dess måste laget hitta ett recept för att få igång sitt målskytte.
– Det handlar om att vi inte har folk på mål, som stångas och slåss för returerna, säger forwarden Ryan Callahan till NHL.com.

Bolts bommade sin chans att ta sig vidare till Stanley Cup-final. Trots 24 skott på mål lyckades de inte peta in en enda puck bakom Washington Capitals burväktare Braden Holtby och Capitals vann match 6 med 3-0. Tampa har nu gått nästan fem perioder utan att överlista Capitals-målvakten och om inte säsongen ska ta slut på onsdag natt svensk tid, måste laget börja hitta nät igen.

– För att göra mål måste man skjuta. Puckarna måste mot mål. De täcker alldeles för många av vår skott just nu och vi missar målet alldeles för mycket, konstaterar lagets coach Jon Cooper för NHL.com.

Tampa hade under hela slutspelet gjort minst två mål i samtliga av sina 15 matcher och minst tre i elva. Men sedan 33 sekunder in i mittperioden av match 5 är de mållösa.

– Vi måste ta vara på chanserna. Det är en del av det. Vi har inte varit tillräckligt aggressiva för att göra det. Vi kan ha mycket zontid där vi passar runt och skapar långa anfall bakom mål i 25-30 sekunder för att sedan tappa ut pucken, menar Cooper.

Måste jobba fram returer

Tampa står nu inför en rysare hemma i Amalie Arena. Och just aggressiviteten blir en nyckel i den matchen. Den var inte på topp i match 6 och hör på ett sätt ihop med att laget inte skapade tillräckligt många A-chanser. Tampa-lirarna var inte tillräckligt heta när returerna gavs.

– Det handlar om att vi inte har folk på mål, som stångas och slåss för returerna. Vi spelade bra nere i deras zon, men uppenbarligen inte tillräckligt sett över hela matchen. I tredje såg vi en uppryckning. Den här tiden på året måste puckarna till mål, vi måste ha kropparna där. Det är så vi skapar en andra- och tredjechanser, säger Callahan.

Frågan är om Tampa lyckas hitta inställningen till att ta sig dig i match 7.

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL