Sök
Efter en mindre lyckad säsong i Carolina ser Marcus Krüger fram emot stundande flytt – och återföreningen med Niklas Hjalmarsson.
Nyheter

Efter tunga året – ser fram mot återföreningen: ”Tog hand om mig från första dagen”

Egentligen såg det mesta ljust ut gällande Marcus Krügers NHL-framtid. Han hade genom åren gjort sig känd som en uppskattad defensiv specialist och såna älskas i NHL-organisationerna. Men över en natt skulle det där förändras när Chicago valde att inte skydda honom i expansionsdraften och via Vegas hamnade 27-åringen i Carolina där ett tungt år väntade. Men nu ser centern fram mot flytten till Arizona – och återföreningen med bland andra Niklas Hjalmarsson.
— Det ska bli otroligt roligt att spela med honom igen, berättar stockholmaren för hockeysverige.se.

Efter att han sakta men säkert etablerat sig i dåvarande framgångslaget Chicago Blackhawks skrev Marcus Krüger våren 2016 på ett nytt kontrakt med klubben som han vunnit två Stanley Cup-titlar med. Men ett år senare valde klubben att inte skydda svensken i expansionsdraften och i två dagar tillhörde han Vegas Golden Knights innan han skeppades vidare till Carolina Hurricanes i utbyte mot ett draftval.

Väl på plats i Carolina fick Huddingeprodukten det aldrig att lossna.
— Det blev inte riktigt som jag hade hoppats på såklart. Jag kom till ett nytt lag och försökte komma dit med bra attityd och inställning. Men jag kunde väl inte leverera det som de förväntade sig av mig, berättar han för hockeysverige.se och fortsätter:
— Laget gick tungt också. Så det var ett riktigt tufft år.

SKICKADES TILL AHL

Värre skulle det bli. Sex poäng på 48 NHL-matcher blev det under säsongen i Hurricanes. Nu har inte Marcus Krüger gjort sig ett namn i NHL genom att ösa in poäng, utan är mer känd för sina defensiva färdigheter, men han misstänker att ledningen i Hurricanes hade förväntat sig mer leverans från en av fjolårets VM-guldmedaljörer, vars personbästa i NHL är från säsongen 2013/2014 då han gjorde 28 poäng.
— Jag har inte hört så mycket men man kan väl räkna ut att de ville ha lite mer produktion och det saknades och det var det laget behövde också.

I februari skickades Krüger till farmarlaget Charlotte Checkers i AHL. Inte riktigt vad han förväntade sig inför säsongen. AHL är en liga han spelade i senast 2012/2013, då som en ung spelare på väg upp i karriären.
— Såklart vill jag vara i NHL och spela i NHL. Det är där man vill vara och så är det väl för alla spelare nere i AHL. Men, jag vet inte…det var inte så mycket att göra. De bestämmer var de vill ha en och det var bara att rätta in sig och åka ner dit och försöka kriga.

GÅR VIDARE RAKRYGGAD

Efter flera år med NHL-spel skulle man kunna tro att ett nedskickande till bakgården skulle knäcka de flesta. Krüger berättar att det var en tuff tid, men att han ville ta petningen på rätt sätt, inte minst gentemot sina nya lagkamrater.
— Det är unga grabbar som jobbar stenhårt varje dag och är glada för att vara där. De vill vidare och det går inte att komma ner dit med dålig attityd. Jag försökte ta det på bästa sätt även om det var otroligt tufft.
— Det var ingen lätt tid, men jag tycker i alla fall att jag kan gå därifrån rakryggad och att jag gjorde det på rätt sätt.

Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger. Foto: IBL

Den 3 maj meddelade Carolina och Arizona att de genomfört en bytesaffär där Marcus Krüger skickades till Coyotes i utbyte mot Jordan Martinook. Ett byte som Krüger verkar se fram emot hur mycket som helst.
— Jag är riktigt glad över att få en chans att visa att jag kan spela. Det är ett ungt lag som kan göra en bättre säsong. Jag har pratat med många människor i organisationen och de tror verkligen att trenden kan vändas lite och att de kan vara med om slutspelsplatserna.
— Det känns spännande och jag är grymt glad att få chansen att vara en del av det.

SKA GÖRA DET HAN GJORT BRA TIDIGARE

När hockeysverige.se talar med Marcus Krüger befinner han sig på en lunchrestaurang i Chicago, staden som han brådstörtat fick lämna förra sommaren. Det går inte att ta miste på glädjen över den stundande flytten till Arizona. En glädje han förmedlar över en raspig och hackande internetlinje.
— De vet vad jag gjort innan och det är det de sagt, att jag inte ska komma in där och försöka flytta berg. Jag ska göra det som jag varit bra på tidigare och spela mitt spel så kommer det lösa sig. Det är väl det jag hört och det är väl det enda jag vill ha också, en möjlighet att få chansen att visa att jag kan spela och att jag är en bra hockeyspelare.

Har du pratat med Oliver Ekman Larsson och Niklas Hjalmarsson om vad som väntar?
— Jag har pratat med båda och det ska bli kul att spela med dem igen. Vi kommer säkert prata mer om laget längre fram.

Enligt uppgifter så ska Arizonas GM John Chayka hört av sig till Oliver Ekman Larsson för att förhöra sig om Krüger innan trejden med Carolina genomfördes.
— Oliver har en stor del i deras lag och jag tror de flesta lagen gör på det sättet, att man kollar med de ledande spelarna som känner till de andra. Det har hänt i andra lag jag spelat i också.

FINNS BERÖRINGSPUNKTER

Det var inte bara Marcus Krüger som fick beskedet förra sommaren att han skulle lämna Chicago. Även lagets mångårige svenske back Niklas Hjalmarsson byttes bort till Arizona. De båda svenskarna har vunnit två Stanley Cup tillsammans.
— Det ska bli otroligt roligt att spela med honom igen. Niklas var ju där när jag kom till Chicago och han tog hand om mig från första dagen. Så det ska bli roligt att spela med honom igen. Vi har ju kamperat ihop förut.

Oliver Ekman Larsson och Marcus Krüger under World Cup hösten 2016. Foto: Bildbyrån

Dessutom var Krüger och Oliver Ekman Larsson med i det Tre Kronor-lag som ifjol vann VM-guld i Köln. Så de känner också varandra. Alla tre spelade dessutom World Cup på hösten innan säsongen drog igång. Men det finns fler människor Krüger känner i sitt nya lag.
— Även om jag känner Niklas och Oliver lite extra bra så finns det en del andra som jag spelat med tidigare som målvakten (Antti) Raanta och (Richard) Pánik också. Nu glömmer jag säkert någon, men det är så klart skönt när man kommer till ett nytt lag. Det är bra grabbar allihop.

Hur ser sommaren ut för dig?
— Jag åker hem till Sverige nästa vecka och sen är det fullt ös för att bli frisk så fort som möjligt och börja träningen inför nästa säsong, som jag är grymt taggad på.

Bli frisk säger du, är du skadad?
— Jag gjorde en liten grej efter säsongen, en ljumskoperation och rehaben har gått bra så här långt och det ska inte vara några problem inför nästa säsong.

Kan ljumskproblematiken spelat in på säsongen som var?
— Nej, om man ställer sig och är redo att spela, då är man tillräckligt bra för att spela. Så, nej det är ingenting jag kan skylla på. Jag har inga ursäkter till att det blev som det blev.

Marcus Krüger med Stanley Cup-pokalen. Foto: All Over Press

TUFFT ATT TITTA PÅ STANLEY CUP

För en spelare som varit med i hetluften ett längre tag är det tufft att inte vara det. Hans Carolina missade slutspelet med bred marginal under säsongen och Marcus Krüger berättar att han vill tillbaka till de viktiga matcherna.
— Det är jobbigt att sitta och titta på Stanley Cup-slutspelet och inte vara där. Det är dit man vill tillbaka och spela de matcherna, det är det som är det roligaste som finns när det kommer till hockey.

Tror du att den känslan blir starkare när man varit där tidigare kontra om man aldrig spelat Stanley Cup-slutspel?
— Det kan jag köpa att det kanske kan vara så. Men det är åt andra hållet också. När jag var i Chicago var jag i slutspel varje år jag var där och fick spela de här matcherna. I år var första året sedan jag kom över hit som jag inte fick spela en slutspelsmatch. Det är klart att det motiverar lite extra att vilja komma tillbaka till de matcherna.
— Jag vill inte säga att man tagit dem för givet, men de har i alla fall hänt hela tiden och nu när man sitter och tittar när det börjar bli Conference-finaler, då blir man grymt sugen på att ta sig tillbaka dit. För det är det hockey handlar om och man vet hur roligt det är att spela de där matcherna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten