AKTUELLA? Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm är alla VM-aktuella efter Nashvilles sorti ur Stanley Cup.
VM 2018

Grönborg om Nashvillesvenskarna: ”Vi får ta ett beslut under dagen”

ANNONS

Nashville Predators är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet. Det öppnar dörren för några riktigt tunga förstärkningar till Tre Kronor i VM. Men Rikard Grönborg vill låta spelarna smälta förlusten mot Winnipeg Jets innan han kontaktar dem.
– Vi får ta ett beslut under dagen, säger Grönborg.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Calle Järnkrok har redan låtit meddela att skada stoppar honom från VM-spel, men i teorin skulle Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson kunna förstärka Tre Kronor efter nattens förlust i Nashville Predators avgörande möte med Winnipeg Jets.

Efter fredagens träning i Köpenhamn lät förbundskapten Rikard Grönborg meddela att trion inte är kontaktad. Än.
– Nej, vi har inte pratat med dem. De ligger och sover just nu och jag lider med dem för jag vet hur mycket de har investerat. Jag förstår att de är bittra, men samtidigt får vi ta ett beslut under dagen vilka vi ska kontakta, säger Grönborg.

Tre Kronor har tre forwardsplatser kvar att laborera med. Man för redan en dialog med Pittsburghs Patric Hörnqvist, men där är det byråkrati som står i vägen för en snabb ankomst till Köpenhamn. Han och hustruns nyfödda barn måste få ett svenskt pass.
– Det är utom ”Bengans” och vår reach när, var och hur det blir. De måste invänta ett besked och därefter kan vi gå framåt., säger Grönborg.
– Han har ställt sig positiv till att komma och vi är positiva till att han kommer, men klockan tickar också. Det är såklart en spelare som skulle tillföra det här laget något.

”I EFTERMIDDAG SKA VI DISKUTERA VAD VI SKA GÖRA”

Precis som Ekholm, Forsberg och Arvidsson.
– Det är spelare som tillför ganska mycket och ger oss alternativ till olika saker. Men just nu står jag bara och spekulerar för vi har inte ens suttit ihop i bland coacherna. Vi har fokuserat på den här träningen och i eftermiddag ska vi diskutera vad vi ska göra.

Om det väl blir aktuellt för någon eller alla av Nashville-svenskarna att dyka upp på VM är det även en tidsaspekt att ta hänsyn till. Tre Kronor spelar match mot Slovakien i Morgon och Schweiz på söndag innan man avslutar gruppspelet med att möta Ryssland på tisdag.
– Vi skulle gärna vilja ha dem just nu. Det är tre matcher kvar i gruppspelet och varje match är viktig för oss. Samtidigt måste man ha en fingertoppskänsla när de ska komma in. Jag fick nästan övertala (Nicklas) Bäckström förra året för att spela de där gruppspelsmatcherna, men det var nog viktigt för honom att komma in i kvartsfinalen, konstaterar Grönborg.

MELKER KARLSSON HAR LÄMNAT ÅTERBUD

Sedan har man från landslagsledningen även kemin i laget att fundera över. Hur reagerar gruppen på att det kommer in nytt blod mitt under turneringen, när roller och hierarki har satt sig?
– Det beror på vem det är och sådana saker. Nu är det spelare som har varit med tidigare och känner grabbarna. Det är inte så stora och revolutionerande saker, men det är klart att något vi diskuterar också. Framför allt att hitta roller åt olika spelare. Vi har något riktigt bra här att bygga på, menar Grönborg.

I San José finns även Marcus Sörensen att tillgå om det skulle bli aktuellt. Däremot har Melker Karlsson lämnat besked att skada stoppar honom från att komma till VM.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch