Sök
SHL
SKOGLUND: Står de näst i tur för debut i guldfirande?

5 av de 14 lagen som mönstrar på SHL-skutan nästa säsong har aldrig vunnit SM-guld. Men ett av dem har skapat sig själva kanonförutsättningar för att lämna de andra guldlösa bakom sig. Kanske inte redan nästa säsong. Men sen.

Det sägs att första gången är speciell, oavsett vilka glädje och lyckoämnen det än må gälla. Om vi flyttar fokus till hockeyn så är det fler än en prisbeströdd spelare och ledare som vittnat om att: ”Mjaaoo. Nog var första guldet lite mer speciellt än de andra. Bara för att det var första gången liksom.”

5 AV 14 HAR VUNNIT

Av de 14 klubbar som just nu spelar i SHL är det fem som aldrig har fått smaka segerns sötma i form av ett SM-guld. Dessa fem är: Linköpjng, Rögle, Örebro, Mora och Timrå. Av dessa kan man väl säga att Linköping varit närmast i modern tid med sina två raka finaler 2007 och 2008.

Senaste gången en klubb vann SM-guld för första gången var Växjö 2015. Innan dess var det Luleå 1996 som klev över barriären och året dessförinnan HV71 som skrällde sig fram och vann. 1992 var det ett storsatsande Malmö som slog giganten Djurgården i final och 1987 var det Björklöven som fick fira för första gången.

1978, 1979 och 1981 var det i tur och ordning Skellefteå, Modo och Färjestad som fick motta guldmedaljerna för första gången i klubbhistoriken.

RÖGLE SER BRUTALT INTRESSANTA UT

Vilka blir nästa gäng att vinna första gången då?

Om jag ska säga ett lag som jag tycker känns absolut hetast inför framtiden att nämnas som en möjlig guldpotentat så är det Rögle. Det är en förening som verkar vara rejält på gång sedan Chris Abbott tog över som sportchef under säsongen och anställde tvillingbrorsan Cam Abbott som huvudtränare.

Jag säger inte att det luktar guld kring Ängelholm redan till nästa vår. men kan föreningen fortsätta bygga och rida på de positiva vindar som verkar blåsa så kan det till slut bli riktigt, riktigt bra.

Förstärkningarna inför nästa säsong ser hyperintressanta ut med poängbacken Kodie Curran och hemvändarna Mattias Sjögren och  Daniel Zaar i spetsen. Den sistnämnde tror jag kan få en rejäl nytändning i sin karriär bara genom att andas luften kring Skälderviken igen.

Sjögren har också han haft ett tufft år och att han kommer hem till Skåne igen kan absolut inte vara negativt för honom. Dessutom på långtidskontrakt och något av en ”franchise-player”. Han har själv uttalat att han vill vinna titlar med klubben han en gång i tiden sköt upp i SHL.

INTRESSANTA SPELARE PÅ VÄG UPP

Jag är också väldigt spänd på vad Leon Bristedt och Christopher Bengtsson kan tänkas tillföra i en miljö som just nu verkar vara frodig och hur många mål gör Olle Liss nästa säsong?

Jag gillar idén om att locka hem Zaar igen som rimligtvis borde ha ett extremt stort och bultande Rögle-hjärta. Samma sak med att fjolårets hemvändare, Ted Brithén, finns kvar och kan leda laget så som bara han kan när han är som bäst.

Dessutom kritade klubb-ikonen och nuvarande assisterande tränaren Roger Hansson på nytt kontrakt idag och han kan väl klubben utan och innan som ingen annan.

GENERAL I FÖRSVARET

Det ska också bli sjukt spännande att se hur stora kliv Lucas Elvenes och Ludvig Elvenes tar under sommaren. De gjorde det riktigt bra i allsvenskan för Oskarshamn förra säsongen. Backen Jesper Williamsson är också en som tog rejäla kliv säsongen som var innan han blev skadad och stundtals såg han ut som en general i försvarsleden.

Rögle just nu känns som en påse lösviktsgodis som bara innehåller favoriterna och kan de få bygga på detta något år till känns det som de faktiskt på allvar skulle kunna vara med och hota om guldet 2020. Till nästa säsong ska de absolut vara topp sex anser jag.

Men till 2020 är det så klart en lång tid och i den rörliga hockeyvärld vi lärt oss känna igen kan spelare försvinna i ett nafs innan bröderna Abbott vet ordet av och de får börja om med bygget från ruta ett igen.

TÄNKVÄRD BRASKLAPP

En annan mycket tänkvärd brasklapp att kasta in är en sak Daniel Widing sa i en intervju med C More under säsongen när han skulle förklara Rögles förvandling från slagpåse under Anders Eldebrink till framgångslag under Cam Abbott.

Eftersom jag inte hittar klippet, hur mycket jag än googlar, så kan jag inte återge ordagrant vad Widing sa men han menade på att Cam Abbott från dag ett kommit in med ett väldigt tydligt och krävande ledarskap, lite av ”management by fear” och Widing hummade något om att ”det där kanske inte funkar under längre tid.”

Det är tänkvärt faktiskt. Bröderna Abbott har hyllats något enormt sedan sitt inträde i Ängelholm. Också av mig och alla hyllningar är självklart välförtjänta. Men kommer det hålla över tid, eller kommer det krävas en anpassning från ledarhåll efter hand? Jag vet inte. Jag bara spekulerar. Än så länge håller jag mig till hyllningskören och andas framtidstro kring Rögle.

@hockeystaden

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten