Pavel Datsyuk.
VM 2018

Fyller 40 år i sommar – men Datsiuk är fortfarande en artist

ANNONS

I juli fyller han 40 år. Det hindrar inte Pavel Datsiuk från att fortsätta vara en artist. När Ryssland körde över Vitryssland med 6–0 i dagens VM-match stod han för två mål och en assist.

20–0 på tre matcher.
Det är Rysslands förkrossande facit efter lagets tre första VM-matcher mot Frankrike, Österrike och Vitryssland. Efter två raka 7–0-utklassningar blev Vitryssland måndagens offer. Och det var en gammal artist som levererade som i fornstora dagar.

Pavel Datsiuk, kapten för ryska laget, utsågs till matchens lirare efter att ha noterats för två mål och en assist i storsegern. Det ger honom sex poäng (2+4) på de tre första matcherna i turneringen.

FYRA MÅL PÅ TRE MATCHER FÖR KAPRIZOV

Datsiuk, snart 40 år gammal, öppnade målskyttet i matchen, men blev också den enda ryska målgöraren i första perioden. I den andra punkterades matchen via tre raka ryska mål. Maksim Sjalunov och Ilja Kablukov spädde på ledningen innan Datsiuk blev tvåmålsskytt.

Florida Panthers forward Maksim Mamin fixade 5–0 innan Datsiuk plockade upp matchens tredje poäng med en framspelning till Kirill Kaprizovs 6–0, Det var ungtuppens fjärde mål på tre matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL