Jenni Asserholt och Leif Boork.
Nyheter

Slutade i landslaget – efter att Boork klagat på hennes vikt: ”Var på mig ganska hårt”

ANNONS

Jenni Asserholt var en av de spelare som slutade i landslaget under Leif Boorks tid som förbundskapten. Nu avslöjar hon varför.
– Det blev en siffra på en våg. Det var det där det handlade om, säger hon till Radiosporten.
– Eftersom ingen annan tog upp det så såg jag det som min uppgift som ansvarig huvudtränare att ta upp det, kontrar Boork.

Jenni Asserholt var för några år sedan lagkapten i Damkronorna. Men efter ett bråk med Leif Boork sade hon tack och hej till landslagsspel. Nu berättar hon varför hon valde att fatta beslutet.

Leif Boork klagade på HV-stjärnans vikt – något som fick henne att tappa lusten att spela i landslaget.
– Det blev en siffra på en våg. Det var det där det handlade om. Han var på mig ganska hårt om att ‘det här behöver du fixa till’, säger hon till Radiosporten.
– Där nånstans började jag tappa lusten att försöka komma tillbaka till landslaget.

”GICK UPP UNGEFÄR TIO KILO”

Leif Boork svarar att det mycket riktigt stämmer – men menar att det fanns fog för viktpratet.
– Jenni gick upp ungefär tio kilo under den här perioden när jag var med. Framförallt under de sista åren då hon också drog på sig skador. Eftersom ingen annan tog upp det såg jag det som min uppgift som ansvarig huvudtränare att ta upp det, svarar den tidigare förbundskaptenen.

Boork ska bland annat ha ifrågasatt Asserholts val att ha smör på mackan. Han säger dock att han inte kände till att pratet om hennes vikt var det som fick henne att sluta.
– Nä, det hör jag först nu. Hon hade inte platsat i landslaget heller om det här fortsatt.

Den här artikeln handlar om: