Tobias Pehrsson tar klivet till Djurgården.
SHL

Han kliver in i Djurgården: ”Jag känner mig hedrad”

ANNONS

Rollen är nästan densamma – men döps om. Nu är det klart att pojklandslagets förre förbundskapten Tobias Pehrsson tar över Thomas Johanssons uppgifter i Djurgården och blir utvecklingsansvarig i klubben.

Det var tidigare i vintras som Djurgården meddelade att den tekniske sportchefen, hyllade Thomas Johansson, inte blir kvar i klubben nästa säsong. Nu är hans ersättare klar. Det blir Almtunas förre sportchef och pojklandslagets förbundskapten Tobias Pehrsson tar över rollen och blir utvecklingsansvarig i klubben vid sidan av sportsligt ansvarige Joakim Eriksson.
— Tobias kommer att ersätta Thomas och har som ansvarsområde att vidareutveckla vår spelvision mot en ledande nivå där vi vill skapa en tydlig, dokumenterad och Djurgårdsägd utvecklingsstegring både på lag och individnivå från våra äldre ungdomslag till A-laget, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand i ett uttalande på klubbens hemsida.

SJÄLVKLART MED DJURGÅRDEN

Tobias Pehrsson är glad över uppdraget.
— Jag känner mig hedrad att få vara en del av den resa som Djurgården har påbörjat. För mig var det fullkomligt självklart med Djurgården, säger han.

Den här artikeln handlar om: