Deryk Engelland, Wayne Simmonds (mitten) och Blake Wheeler (höger) har chansen att vinna Mark Messier-award.
Winnipeg

De har chansen att vinna ansvarsfullt pris i NHL Awards

ANNONS

Nu har ytterligare ett pris fått sina finalister till galan där NHL-priserna delas ut. Det handlar om Deryk Engelland, Wayne Simmonds och Blaek Wheeler, som alla tre är finalister till Mark Messier NHL Leadership Award. 

I juni i Las Vegas håller NHL sin årliga gala där ligan delar ut priser till utmärkande spelare eller ledare i olika kategorier.

På tisdagskvällen meddelades det vilka tre som blivit finalister till att vinna NHL Leadership Award.

Det är Vegas Golden Knights back Deryk Engelland, Philadelphia Flyers-forwarden Wayne Simmonds och Winnipeg Jets kapten Blake Wheeler som har chansen att vinna priset.

HJÄLPTE TILL EFTER SKJUTNINGEN I VEGAS

Trofén delas ut till ”den spelaren som exemplifierar stora ledarskapskvaliteter till sitt lag, på och utanför isen, under grundserien och som har en ledande roll i sitt samhälle, som bidrar med tillväxt till sporten ishockey.”

Engelland nomineras bland annat för att han hjälpte till mycket i samhället efter masskjutningen i oktober i Las Vegas. Simmonds har varit en av initiativtagarna till Ed Snider Youth Hockey Foundation, som ger unga chansen att spela hockey. Och Wheeler är bland annat ambassadör för True North Youth Foundation, som också är till för att hjälpa barn som lever i fattiga familjer.

Den här artikeln handlar om: