Brian Boyle.
Nyheter

Kom tillbaka från leukemin – kan vinna pris på NHL Awards

ANNONS

NHL Awards mest känslosamma ögonblick lär inträffa i Bill Masterton-kategorin. Mycket talar nämligen för att Brian Boyle kommer vinna priset efter att ha tagit sig tillbaka från en leukemi-diagnos.

Brian Boyle har en omtumlande säsong bakom sig. Precis innan säsongsstarten fick han en cancer-diagnos. New Jersey-forwarden hade drabbats av en form av leukemi. Men behandlingen gick bra och Boyle kunde spela 69 matcher under säsongen.

Nu kan han prisas på NHL Awards. Han är en av tre finalister till Bill Masterton Trophy. Priset delas ut till den spelare som under grundserien visat störst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang till sporten ishockey. Samtliga lag fick nominera en spelare och tre har alltså blivit finalister.

SVENSKARNA NOBBADES

Utöver Boyle kan också Jordan Staal och Roberto Luongo vinna priset. Staal nomineras efter att ha kommit tillbaka sedan han och hans fru förlorade ett barn vid födseln och Luongo för att han kom tillbaka från en skada och höll på att föra Florida till slutspel – samtidigt som han höll ett uppmärksammat tal efter den hemska skolskjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida.

Fyra svenskar; Adam Larsson, Carl Söderberg, Mattias Janmark och Niklas Kronwall nominerades av sina lag. Men ingen valdes alltså ut som finalister.

Förra året vann Ottawas målvakt, Craig Anderson som tog sig tillbaka efter att hans fru drabbats av cancer, priset.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL