Sök
Målvakten Tex Williamsson vet inte ens själv var han kommer spela nästa säsong. Trots kontrakt.
SHL

Har SHL-kontrakt – men framtiden är oklar: ”Vet inte alls hur Malmö har tänkt”

Efter genombrottet i Hockeyallsvenskan förra säsongen för Pantern skrev Tex Williamsson på ett SHL-avtal med Malmö Redhawks. Men eftersom Oscar Alsenfelt till slut stannade kvar i klubben innebar det att Williamsson lånades ut till Leksand. 27-åringen har kontrakt med Malmö även över nästa säsong. Men han vet inte hur det blir med spel där eller ej.
— Om jag tänker allsvenskan så finns det jättebra målvakter och inte jättemånga platser kvar, berättar han för hockeysverige.se.

Det har gått elva dagar sedan Leksands säsong tog slut och målvakten Tex Williamsson anlände tillsammans med sin sambo till lägenheten i Malmö för bara någon dag sedan efter den säsongslånga utlåningen från Malmö till Leksand.
— Vi har precis packat upp de sista grejerna vi hade med oss upp. Vi lämnade ett två-gradigt Leksand för ett 18 plus-Malmö. Man tror att man är i ett annat land, säger han och skrattar när vår, väder och vind kommer på tal.

SAKNADES LITE FÖR ATT UTMANA

Tex Williamsson berättar att det kom en tomhetskänsla direkt när direktkvalet mot Mora var över.
— Man spelar varannan dag och sen helt plötsligt är det slut. Och inte nog med det, det blev torsk också. Det är en tung känsla, säger han och genom hans tonläge på rösten förstår man att det fortfarande vilar en besvikelse över resultatet från smålänningens sida.
— 4-1 i matcher speglar väl inte riktigt. De hade lite mer tur med studsen än vad vi hade måste jag säga.

Målvakten menar på att det saknades lite hos Leksand för att utmana Mora.
— Det var lite som vi haft hela säsongen att vi haft lite struligt med målskyttet, framförallt på hemmaplan. Det ville liksom inte riktigt lossna och det hade varit lägligt om det gjort det.

BLANDAD KOMPOTT

27-åringen med Alvesta som moderklubb stod för en riktigt bra säsong i IK Pantern förra säsongen som slutade med att han skrev kontrakt med Malmö och även fick vara med på bänken vid några SHL- och slutspelsmatcher. Tanken var att Oscar Alsenfelt skulle lämna Malmö och att Tex och Christopher Nihlstorp skulle bilda målvaktspar 2017/2018.

Men Alsenfelt blev kvar och Williamsson lånades ut till Leksand i Hockeyallsvenskan under hela säsongen. En säsong som bjöd på blandad kompott.
— Till att börja med så hade jag lite strul med skador och sjukdomar, jag låg på sjukhus och såna saker.

Sjukhus?
— Ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad det var. Jag fick någon skum grej, infektionsliknande i kroppen. Jag fick göra en mindre operation och fick vila för jag hade ett sår som var tvunget att läka. Så jag var väl borta allt som allt två-tre veckor. Sen skulle jag tillbaka efter det från att egentligen bara ha legat i en sjukhussäng. Det var väl inte det lättaste. Så är det, vissa säsonger är värre än andra, säger han och skrattar lätt.

HELA LAGET FICK EN TASKIG START

Leksands skrala start av den allsvenska grundserien hjälpte så klart inte heller till.
— Till en början kom jag inte riktigt in i det och hade en tung start, liksom hela laget. Förväntningarna var höga, både från klubben och folk runtomkring. Det började lite fel, Leksand är en anrik klubb och alla vill slå dem.

Men samtidigt menar han på att motgångarna stärkte honom och han summerar säsongen som lärorik.
— Det är lite skillnad mot att spela i Pantern som jag gjorde året innan med 500 på läktaren. Det var ungefär vad vi hade på vår första träning med Leksand. Sen låg vi på runt 5 000 genom hela säsongen och det är lite skillnad att spela i ett sånt lag. Man har lite press på sig. Så det har varit ett lärorikt år på många sätt och vis. Jag har trivts bra där uppe.

Känner du att du tog kliv mentalt genom att lära dig hantera pressen som ni hade på er i Leksand?
— Ja, kollar man statistikmässigt så hade jag bättre i Pantern. Leksand är ett spelförande lag som kanske släpper två baljor, vilket inte är ovanligt att man gör i en match. I Pantern kunde jag också släppa två baljor, men då hade jag betydligt mycket mer att göra.
— Så jag har fått lära mig att hantera den biten och att spela i ett topplag under mer press. Jag tycker verkligen att jag tagit stora steg och det var något jag behövde också eftersom jag inte varit med om det innan.

DIVISION TVÅ FÖR TRE ÅR SEDAN

Tex Williamsson kommer från en brokig karriär och så sent som för tre år sedan spelade han i division två. Långt ifrån Tegera Arena, C More och Harald Lückners granskande expertögon.
— Jag tror första matchen vi hade fullsatt, det var mot Björklöven hemma, då var man pirrig i hela kroppen och benen kunde knappt vara still även om man kände sig hyfsat lugn. Allt efter säsongen gick så tycker jag att jag hanterade det bättre. Även fast det var världens grej runtomkring att möta Mora så kändes det ändå lugnt hos en själv. Så det var väl ett steg i utvecklingen i rätt riktning.

Sen är man ju lite nyfiken på nästa säsong. Du är en av tre målvakter i Malmö?
— Precis, säger han och skrattar.
— Du är nog lika nyfiken som en annan faktiskt. Jag vet inte alls hur Malmö har tänkt. Jag skrev ett två-årsavtal förra året och då var inte Oscar Alsenfelt med i bilden. Då var det jag och Nihlstorp. Men det blev som det blev och jag vet inte alls hur Malmö har tänkt i år. Om de tänkt att ja ska vara en av två, eller om det kommer bli en utlåning.

I dagsläget har Malmö Tex Williamsson, Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp på kontrakt nästa säsong.
— Vi kommer väl ha lite mer möten nu efter helgen. Jag skrev ju två år med Malmö av en anledning och hoppas såklart att få chansen.

ALLSVENSKAN KAN VARA ETT ALTERNATIV

Det viktiga för Tex Williamsson är enligt honom själv att få spela matcher. Vilket han självklart vill göra i SHL. Men även allsvenskan, eller liknande, kan vara ett alternativ.
— Mitt mål är så klart SHL, det har man drömt om sedan man var liten kille. Jag har ju inte f¨ått göra min SHL-debut än. Men jag har sagt som så att jag vill spela hockey så högt upp som möjligt. Skulle det av någon anledning bli allsvenskan nästa år så gråter jag inga floder över det. Det är en bra serie och jag vill stå mycket matcher för att utvecklas, säger han men tillägger att han känner att det börjar bli bråttom med ett beslut från Malmö nu. Det är de som sitter på kortleken och vetskapen om hur de tänker agera kring sin målvaktssituation.
— Om jag tänker allsvenskan så finns det jättebra målvakter och inte jättemånga platser kvar. Så jag kan inte vänta hur länge som helst heller.

Leksand? Hur gick resonemanget mellan er innan du åkte till Malmö?
— Allt har legat lite på is sedan det som hände i kvalet. Jag lämnade Leksand bra och jag hoppas de känner likadant. Så Leksand är absolut öppet om det skulle bli allsvenskan. I alla fall för min del. Sen vet jag inte vad de tycker och tänker.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten