Mikhail Joukov (vänster) letar efter ny klubb i Sverige.
Nyheter

Betraktades som en stortalang – nu vill han hitta ny klubb i Sverige

ANNONS

Vid 18-års ålder betraktades han som en av Sveriges mest lovande talanger och värvades till HV71. I dag är Mikhail Joukov 33 år och klubblös. I en intervju med JKPG News berättar han att han nu söker ny klubb i Sverige. 

Mikhail Joukov slog i genom som hockeyspelare när han under säsongen 2002/03 gjorde 23 poäng på 41 matcher för IFK Arboga i allsvenskan. 18-åringen, som han var då, spåddes en lysande framtid och HV71 var klubben som nappade på den Edmonton Oilers-draftade talangen som har dubbelt medborgarskap i Ryssland och Sverige.

Därefter har Joukov gjort en rad säsonger i KHL. Totalt 453 matcher har det blivit i den ryska ligan. Nu är tiden dock över där borta. Han har har flyttat tillbaka till Sverige – och närmare bestämt till Jönköping. Detta för att hitta en ny klubb i vårt avlånga land.
– Jag pratade med min agent för en vecka sedan. Han sade att han skulle titta runt lite. Men det finns inget som är aktuellt just nu. Vi får se hur det kommer se ut, säger Joukov i en intervju med JKPG News.

HAR FÖRÄLDRAR I STAN

33-åringens föräldrar är sedan tidigare bosatta i staden och Joukov känner sig trygg med att hans tre barn får växa upp i Sverige.
– Jag vet att det är bättre för barnen att växa upp i en svensk miljö, säger Joukov.
– Sedan gillar jag Jönköping som stad. Den utvecklas hela tiden och har blivit väldigt fin. Det passar oss också. Det är lagom stort och föräldrarna är nära.

Den här säsongen levererade forwarden nio poäng (2+7) på 38 matcher för sitt Torpedo Nizhny Novgorod i KHL, och vilken klubb – om det blir någon – som visar intresse återstår att se. Det verkar inte finnas något från HV-håll, enligt JKPG News.

Den här artikeln handlar om: