Ryan O’Reilly.
Nyheter

Stjärnans utspel: ”Jag tappade kärleken till sporten flera gånger”

ANNONS

Buffalo Sabres misslyckades inte bara med att ta sig till slutspel för sjunde säsongen i rad. Laget var sämst i hela NHL. Nu avslöjar lagets stjärncenter Ryan O’Reilly att förlusterna verkligen satt sina spår hos honom.
– Under säsongen kände jag att jag tappade kärleken till sporten flera gånger, berättade han för Buffalo News när Sabres hade sina avslutningsintervjuer i går.

Bara 62 inspelade poäng på 82 matcher. Buffalo Sabres upplevde ännu en riktigt dyster säsong där varken en ny general manager i Jason Botterill eller en ny coach i Phil Housley kunde ta laget framåt. När grundserien avslutades under helgen stod det klart att Buffalo var det lag som hade spelat in minst antal poäng av samtliga i lag i NHL. För fjärde gången på de fem senaste säsongerna var laget dessutom sist i Atlantic Division.

För centern Ryan O’Reilly sved säsongen rejält. När han värvades till Buffalo från Colorado Avalanche sommaren 2015 var det för att hjälpa laget ta steg i rätt riktning. Även om han har snittat runt 60 poäng per säsong sedan dess har hans närvaro varken hjälpt till eller från.

När Sabres under gårdagen hade sin omklädningsrumsrensning var 27-åringen brutalt ärlig med exakt hur jobbig säsongen hade varit.
– Vi har fastnat i ett mindset där det är okej att förlora. Jag känner det själv också. Jag tycker verkligen att det har smugit in i mig också, erkänner han för Buffalo News.
– Under året har jag förlorat mig själv och då har det bara handlat om att vara nöjd med att inte göra ett misstag. Det är inte alls så man vinner hockeymatcher och det har smugit i allas vårt spel.

”JAG BRUKADE HATA ATT FÖRLORA…”

Ryan O’Reilly säger att han måste använda sommaren till att återfinna glädjen och framför allt passionen till sporten.
– Jag brukade hata att förlora, men efter allt som har hänt här har jag liksom inte haft någonstans att göra av besvikelsen. Jag har bara tänkt ”Åh, det är okej. Så länge jag gör något bra är det okej”, säger han.
– Det är en besvikelse och det är sorgligt. Under säsongen kände jag att jag tappade kärleken till sporten flera gånger. Den måste man få tillbaka för det äter upp en annars och det äter upp andra grabbar också.

Han är noggrann med att påpeka att han inte vill lämna Buffalo, att han fortfarande tror på en ljus framtid för klubben.
– Jag vill vara en del av lösningen här. Jag älskar staden, älskar att vara här och jag kallar det mitt hem. Det finns bra saker på plats, men ja, jag måste först och främst göra en stor förändring mentalt, säger Ryan O’Reilly som fortfarande har fem år kvar på sitt kontrakt med Sabres värt sju miljoner dollar per säsong.

En åtgärd för att återfinna kärleken till sporten är att åka till Danmark och delta på hockey-VM för Kanada. Det är fjärde säsongen i rad som O’Reilly kommer att avsluta säsongen med att bära lönnlövet. Han har totalt gjort fem VM-turneringar i karriären och vunnit två guld.
– Jag är upprymd över det. Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet, Jag är upprymd och det var ett tag sedan jag kände den typen av glädje över chansen att kunna vinna någonting, säger han till Buffalo News.
– Det är skönt att få det tillbaka och förhoppningsvis kan det bära mig vidare till nästa år och göra mig upprymd för sporten igen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch