Alexander Nylander.
Tampa Bay

VIDEO: Nu har lillebror Nylander presenterat sig i NHL

ANNONS

I säsongens andra NHL-match slog han till. I natt sköt Alexander Nylander sitt första NHL-mål i karriären.

Alexander Nylander har haft svårt att ta klivet från juniorhockeyn till seniorhockeyn i Nordamerika. På 113 matcher i AHL har det bara blivit 54 poäng. Och de fem första matcherna i NHL gav bara en assistpoäng.

Men i natt, i karriärens sjätte och säsongens andra NHL-match, kom svenskens första mål i NHL. Han slog till i förstaperioden i den galna matchen mot Tampa Bay. Bara 6:32 in i matchen kom fullträffen – som då betydde 2-2. Draftåttan från 2016 hade presenterat sig i NHL.

KUTJEROV NÅDDE 100

VM-stjärnan blev nummer 79 av svenskarna att göra mål i NHL den här säsongen och den 252:a svensken i historien att göra mål i ligan, enligt nhl.com’s statistikverktyg.

Alexander Nylander var faktiskt inte det enda storlöftet som premiärmålade i matchen. Även Casey Mittelstadt, förra årets draftåtta, gjorde sitt första NHL-mål. Målet kom i hans femte match. Han har 1+3 på de fem matcherna.

Men talangernas avtryck räckte inte för seger. Tampa Bay vann galenskaperna med 7-5. Victor Hedman gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen när han gjorde 7-5. Och Nikita Kutjerov nådde 100 poäng när han spelade fram Dan Girardi till 4-2 i början av den andra perioden.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL