Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #22

ANNONS

Ännu en vecka har passerat och de har blivit dags att gå igenom topparna och dalarna ur hockeysynpunkt. Dessutom vilka spelare som varit bäst.

Jonas Gunnarsson, Malmö
Fick hoppa in och ersätta en krasslig Oscar Alsenfelt och det blev succé direkt. 59 räddningar och bara två insläppta blev Gunnarssons facit förra veckan när Malmö marscherade vidare till semifinal.

Filip Berglund, Skellefteå
Han är bara 20 år men har under SM-slutspelet spelat som om han vore minst det dubbla. Och det är positivt menat. Berglund har sett ruggigt stabil ut i Skellefteås defensiv och man häpnar över den mognad han besitter.

Marcus Högström, Djurgården (3)
Gjorde det bra i kvartsfinalserien mot Linköping. Avgör man hela serien med fem sekunder kvar är det inget snack. Då ska man vara med här.

Pär Lindholm, Skellefteå (2)
Färjestad nosade Skellefteå rejält i hasorna och frågan är om SAIK rett ut en eventuell match sju om Färjestad hämtat upp 0-3 i matcher. Då klev Lindholm fram och gjorde två mål i den hyperviktiga match sex. Klass!

Axel Wemmenborn, Malmö
Två mål veckan som var och det andra släckte definitivt Frölundas förhoppningar om en lång hockeyvår när han i numerärt underläge gjorde 0-3 tidigt i den andra perioden när göteborgarna jagade reducering.

Oscar Möller, Skellefteå (2)
I den så viktiga match sex mot Färjestad klev Möller fram och gjorde två poäng. Samt sköt hela tio skott på mål. Snacka om att visa vägen för sitt lag. För det är ALDRIG fel att skjuta.

Veckans

… bittraste Genomsympatiske Niklas Persson hade gärna fått ett annorlunda slut på karriären i det Linköping han varit i så länge. Inte nog med att laget slogs ut i kvartsfinalen mot Djurgården. Marcus Högströms segermål styrdes och via Persson och in i mål. Fem sekunder från slutet. Bittert var ordet.

… slutspelslag Det är så klart ingen skräll av astronomiska mått att Malmö tog sig vidare till semifinal. Men ändå lite oväntat att de var just de av så många guldtippade Frölunda de manövrerade ut. Göteborgarna hade inget motmedel att sätta upp mot tunga och tuffa Malmö. Kan Växjö hitta någon mirakelkur?

… uttåg Ut i semi ifjol. Ut i kvart i år. Det är synd att påstå att det går åt rätt håll för Frölunda och i veckan har det höjts en hel del frågetecken kring vad det egentligen är som är fel i klubben och lagbygget.

… märkligaste Det är inte utan att man undrar vad Brynäs sportchef Stefan Bengtzén egentligen har emot Johan Holmqvist. I tisdags var sportchefen ute i Sportbladet och sa att Holmqvist inte skulle hålla måttet i Brynäs. Samtidigt höll målvakten nollan för Karlskrona. Dagen innan slogs Bengtzéns Brynäs ut av Växjö i slutspelet.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL