Jacob Dahlström.
Tingsryds AIF

Klar för AIK efter två säsonger i Tingsryd: ”Kommer hjälpa oss i det offensiva spelet”

ANNONS

Jacob Dahlström är tillbaka i Stockholm. Efter två säsonger med Tingsryd presenterades han i dag som AIK:s senaste nyförvärv.
– Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Jacob Dahlström är ursprungligen från Järfälla, men fick en stor del av sin hockeyfostran i Södertälje SK. De senaste två säsongerna har 24-åringen gjort 45 poäng på 100 matcher för Tingsryd. Nu står det dock klart att han flyttar hem till Stockholm för spel i AIK.

I ett pressmeddelande skriver AIK att man tecknat ett tvåårskontrakt med högerforwarden.
– Det är stort att få chansen att spela i en så stor förening och som verkligen satsar för att ta sig upp, säger Jacob Dahlström.
– Säsongen med Tingsryd var tuff men för mig personligen gick det bättre och bättre ju längre säsongen led och jag visade upp ett stabilt spel och häll en jämn nivå.

Sportchefen Anders Gozzi tror att nyförvärvet ska vässa AIK framåt.
– Det är en stor forward som har en väldigt bra skridskoåkning och är explosiv i sitt spelsätt. Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd.

Dahlström sköt elva mål och hade 21 poäng på 51 matcher för Taif den här säsongen. Han har totalt spelat 264 allsvenska matcher under karriären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL