Karri Rämö.
Nyheter

Räddade 83 skott – blev hjälte i KHL-historiens längsta match

Karri Rämö gjorde sitt livs match. Det krävdes 83 räddningar och 142 minuters hockey för att hans Jokerit skulle rädda säsongen i Gagarin Cup-kvartsfinalen mot CSKA Moskva. Först i början av den åttonde perioden avgjorde Mika Niemi tillställningen.

Två timmar, 22 minuter och nio sekunder. Det var vad som krävdes för att Jokerit skulle förlänga sin säsong med minst en match i slutspelet. I KHL-historiens längsta match besegrade de CSKA Moskva med 2–1 på bortais och reducerade matchserien till 2–3 i matcher.

Den största hjälten på isen var inte segerskytten Mika Niemi, som skickade in 2–1-pucken 2.09 in i den sjunde perioden. Nej, det var finländarnas veteranmålvakt Karri Rämö. Den NHL-meriterade 31-åringen stoppade makalösa 83 skott i en match där Jokerit bara fick i väg 48.

FÖRRE TIMRÅBACKEN SPELADE ÖVER 54 MINUTER

Matchen går till historien som den längsta i KHL sedan ligan startade 2008. Lev Prag och Donbass Donetsk spelade i 126 minuter och 14 sekunder för fyra år sedan, en match som kom att avgöras av Växjös finländare Tuomas Kiiskinen.

Mest istid av samtliga spelare hade den före detta Timråbacken Mat Robinson, CSKA, som klockades för drygt 54 minuters speltid.

Jokerit och CSKA Moskva möts nu i sjätte match i Helsingfors på lördag eftermiddag. Vinnaren i serien ställs mot jättefavoriten SKA Sankt Petersburg i den västra konferensfinalen. Sankt Petersburg som på torsdagskvällen slog ut Lokomotiv Jaroslavl med 4–1 i matcher.