BLIR DET EN FORTSÄTTNING? Emil Albas kontrakt med Modo är på väg att löpa ut.
Nyheter

Stanna i Modo eller flytta – talangens svåra val: ”Lite spännande och ovisst”

Efter två A-lagssäsonger och 91 allsvenska matcher med Modo sitter forwarden Emil Alba på utgående kontrakt. Hockeysverige.se reste till Ekerö för att träffa 20-åringen, prata om tiden i Ö-vik, kompisen Markus Olssons tragiska bortgång och valet han står framför gällande sin framtid – i Modo eller någon annanstans.
– Jag håller alla dörrar öppna, säger han till hockeysverige.se.

EKERÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Alba.
Känns efternamnet igen?
Backgiganten Mats Alba vann SM-guld med AIK 1982 och 1984. Nu är det hans yngsta son, Emil, som börjar göra sig ett namn i hockeykretsar.

De senaste två säsongerna har han tillhört Modos A-trupp, men var han kommer spela nästa säsong är fortfarande inte klart då hans kontrakt har gått ut.
– Det är lite spännande och ovisst nu eftersom det är första gången jag är i den här sitsen. Jag säger som farsan alltid säger, att det alltid löser sig på något sätt, säger Emil Alba när vi slår oss ner i solen på Träkvistavallen på Ekerö bara några kilometer från det vackra Jungfrusund där färjorna till Slagsta söder om Stockholm kommer och går.
– Jag har pratat med Modo lite fram och tillbaka. Vi ska prata mer, men ingenting är sagt så vi får helt enkelt se. Jag håller alla dörrar öppna.

Eftersom pappa Mats är AIK:are, lockar det att en gång spela där?
– Ja, det har varit min dröm sedan jag var liten så det ska jag inte sticka under stolen med, säger Alba med ett leende.

HOCKEYTOKIG FAMILJ

Varför är vi på Ekerö för att träffa en av Modos forwards? Jo, det var här Emil Alba växte upp och inledde sin hockeykarriär.
– Det var med pappa som mitt intresse för hockeyn började. Både pappa och brorsan (Mikael) är hockeyfantaster. Jag hängde med på brorsans träningar och matcher, men farsan hade tyvärr lagt av redan innan jag var påtänkt, säger 20-åringen med ett leende och fortsätter:
– Jag hade farsan som tränare fram till det jag var 12-13 år. Utan honom och brorsan hade jag aldrig varit här som hockeyspelare idag. Sedan är hela min familj hockeytokig. Även mamma (Marie) och syrran (Johanna). 

Spelade din syster också hockey?
– Nej, men syrran önskar att hon kunde. Hon har lite knäproblem, men annars hade hon garanterat spelat.


Mats Alba (till höger) i AIK-tröjan 1986. Foto: Bildbyrån

”JAG FICK ALLT UPPLAGT PÅ ETT FAT”

Mikael Alba, Emils storebror, är åtta år äldre och debuterade i allsvenskan för AIK redan säsongen 2008/09. Trots åldersskillnaden har han betytt mycket för lillebror.
– Han har alltid varit en som jag alltid har sett upp till. Vi har alltid tränat tillsammans och tävlat på skottrampen hemma på Gräsåkersvägen. Som liten ville jag vara bättre än honom och självklart ville han vara bättre än jag, så det har varit lite tävling mellan oss.

Är du nere och hälsar på honom i Mariestad där han spelar i dag?  
– Jag var nere förra året, men sedan har vi tajta scheman eftersom vi båda spelar hockey. Däremot var han uppe i Ö-vik och spelade med Mariestad mot Ö-vik Hockey. Då fick jag chansen att kolla två perioder innan min träning.

Mikael Alba valde att spela i AIK som junior, men Emil han tog i stället klivet direkt från Mälarö till Modo.
– Jag fick ett väldigt bra intryck av Modo, en storklubb med fantastiska förutsättningar för en kille i min ålder att spela hockey och jag fick i princip allt upplagt på ett fat. Jag ångrar inte ett dugg att jag tog Modo. Det har varit lärorika år och utan tiden där hade jag nog inte spelat i Hockeyallsvenskan nu.
– Klart att jag funderade lite på AIK, men när Modo hörde av sig var det ganska klart i mina ögon att jag ville flytta dit.

Emil Alba stortrivdes i sin nya hemstad redan från första dagen.
– Det var drömmen. Visst var det en del nytt, men jag tyckte att det var jättekul att bo och klara mig själv. Jag fick växa upp. Det var nog jobbigast för morsan och det var lite tårar när vi skildes åt, men det gick bra.


Foto: Ronnie Rönnkvist

MÅNGA STOCKHOLMARE I MODO

20-åringen från Ekerö var långt ifrån ensam stockholmare i det J18-lag som han kom att spela i. I laget fanns Andreas Ljung från Arlanda, Daniel Muzito Bagenda från Bålsta, Noah Pereira, Huddinge, Dmytro Timashov från Sollentuna samt Martin Liljekvist och Erik Ullman från Trångsund.
– Det var kul, men tror det om du vill, jag kände inte någon av dom innan. Den jag hade haft lite kontakt med var Martin Liljekvist och även lite Max Lindholm som också kom upp dit en sväng. Jag kan ha mött Noah och dom här i någon match, men vi spelade aldrig i samma serier eftersom vi spelade lite längre ner i seriesystemet.

Du kom från en ganska låg serie där Mälarös juniorer spelade, men ändå antog Modo dig, det låter inte som något alldeles vanligt.
– Jag är väldigt glad att Modo vågade göra den chansningen. Jag har aldrig spelat på någon elitnivå här på Ekerö. J18 och J20 var i division 1 och A-laget i division 2.
– När jag var mindre och var på camper fick jag alltid höra att jag måste byta klubb för jag skulle aldrig lyckas om jag stannade här. Det vill jag verkligen säga, att det är ”bullshit” om du spelar i en elitförening eller inte. Du kan bli hur bra som helst ändå.
– Om vi säger att jag valde en elitklubb redan då jag var 12-13 år hade jag suttit och pendlat in till AIK eller Djurgården… inte Djurgården utan AIK (skratt). Då hade jag gått miste om så mycket och aldrig fått dom möjligheterna jag har fått här. Ekerös policy är att alla ska våra med och spela och att det ska vara kul. Det här har verkligen Ekerö lyckats med.


Markus Olsson. Foto: Bildbyrån/Jonas Forsberg

OM TRAGEDIN: ”FICK SE SIDOR AV FOLK SOM JAG ALDRIG SETT”

Även om tiden i Modo har varit en framgångssaga för kille från den lilla klubben på Ekerö så har inte alla dagar varit ljusa dagar. I början av april, bara dagar efter att Emil Alba och Modo vunnit J20-SM-guld, hittas lagkompisen och målvakten Markus Olsson avliden efter en drunkningsolycka.
– Tyvärr minns jag fortfarande den händelsen som att det hände igår. Jag kommer exakt ihåg kvällen det hände, dagarna efter och följande dagarna. Det var otroligt tragiskt, fruktansvärt.

Hur hanterade gruppen det här?
– Jag fick se sidor av folk som jag aldrig hade sett tidigare, säger Emil Alba innan han tar ett djupt andetag för att ladda om för att fortsätta berätta om den tragedi som det här innebar för alla inblandade.
– Det var mest positiva sidor som kom fram och vi kom samman ännu mer. Det är inte alla gånger tuffa tonårsgrabbar vågar gråta inför varandra och visa att man är knäckt. Jag tror att det var ganska viktigt för oss att visa varandra att det finns viktigare saker än hockey, men det var riktigt tufft där ett tag.
– Kvällen han gick bort träffade jag honom och vi stod och snackade hur länge som helst. ”Kul att se dig” och allt sånt där utan att ha en aning om att det skulle bli sista gången vi skulle träffas. Overkligt… Då var det verkligen ”Det här kan inte vara sant, det kan inte hända”.

Åter till dom ljusa stunderna och dina två A-lagssäsonger i Modo, hur skulle du sammanfatta dem?
– Det har varit en fruktansvärt rolig tid och väldigt lärorikt även om inte alltid resultaten gått vår väg. Jag fick komma med i A-laget förra säsongen och den här har jag fått växa in i kostymen lite.

Varför har inte Modo fått ihop alla bitar?
– Jag har faktiskt inget svar på det. Vi hade höga förväntningar på oss att vi skulle gå upp direkt igen, men det är en process. Det är bara att kolla på alla andra lag som åker ner. För ett lag som Modo, som spelat i högsta serien så pass länge, blir det en omstart. Då måste man också inse att det kommer ta lite tid eftersom vi börjar om från ”scratch”.
– Det är en resa jag tror alla i Modo och klubben måste göra, att inse vart man är någonstans och ta det därifrån, säger Emil Alba som också ser en stor potential i Modo mycket tack vare klubbens återväxt.
– Dom har så fantastiska möjligheter. Det är bara att kolla på alla juniorer som kommit från Modo senaste åren vilka som är där nu. Det finns många guldkorn att plocka fram därifrån.


Foto: Bildbyrån/K-G Z Fougstedt

”DET ÄR PRESS PÅ OSS”

Det är en speciell miljö att spela i Modo med trycket utifrån att lyckas, men det har inte Emil Alba upplevt som något större problem.
– Klart att det är press på oss från fans och stan. Alla vill att vi ska lyckas, men allra mest vill vi själva det. Det där med press är ingenting man märker av en helt vanlig dag, men det är helt rätt att det ska vara en press.

Har ni pratat om det här inom laget?
– Vi har pratat lite om förväntningar och så vidare, men vi har kommit fram till att vi ska fokusera på vårt så mycket som möjligt. Vi kan inte påverka vad andra skriver i tidningarna, vilket man gillar att göra där uppe. Vi har ett jobb att sköta så vi försöker hålla oss till det.

Andreas Johansson var den som lyfte upp Emil Alba i A-laget och har blivit en viktig person i Emil Albas hockeyliv.
– Han gav mig en grym möjlighet. Jag var med redan på försäsongen. Han ställer krav och är hård. Redan då jag kom upp i A-laget sa han ”skit i dom äldre, vad dom säger, kör över dom på träningen. Du ska slå dig in här”. Jag är oerhört tacksam att jag fick den möjligheten.

När Andreas Johansson fick lämna Modo kom Per Bäckman in som tränare tillsammans med Tomas Jonsson. Den här säsongen har det varit Hans Särkijärvi som styrt i båset. Tre väldigt olika personligheter.
– Det är lite skilda världar. Farsan hade haft Pelle Bäckman som tränare så vi diskuterade lite om hur han är. Även om det var lite kontraster mot Andreas så var det nyttigt också att få uppleva den tränarstilen.

Hur ser du på att Hans Särkijärvi nu lämnar Modo?
– Klubben behöver lite kontinuitet och det hade kanske varit bra om han fullföljde sitt kontrakt. Nu passade inte det med hans familjeliv och det måste man respektera. Det är annat utanför hockeyn som spelar in också, avslutar Emil Alba innan vi går in i ishallen på Träkvistavallen där han fått mer eller mindre hela sin hockeyuppfostran.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten