160917 AIK:s Joakim Thelin innan ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan SšdertŠlje och AIK den 17 September 2016 i SšdertŠlje. Foto: Kenta Jšnsson / BILDBYRN / Cop 210 …
Nyheter

AIK tar avsked av åtta spelare – legendarens son får gå

ANNONS

AIK rensar ordentligt i truppen efter att ha misslyckats gå vidare till SHL-kvalet. Nu meddelar klubben att åtta man får lämna laget, däribland legendariske backen Mats Thelins son Joakim Thelin.

AIK siktade högt, men klarade inte av att ta sig hela vägen till SHL-kval. Efter att ha slutat trea i Hockeyallsvenskan lyckades laget inte knyta ihop säcken i Slutspelsserien. I stället var det IK Oskarshamn som spelade sig vidare till kvalmatcher mot Leksand.

Nu meddelar AIK att det blir en hel del förändringar i truppen till nästa säsong. Inte mindre än åtta spelare har fått besked att de får lämna klubben. Det handlar om backarna Albin Johansson och Clay Wilson samt Emil Lundberg, Jens Jakobs, Joakim Thelin, Jonas Almtorp, Kalle Jellvert och Marcus Fornell på forwardssidan.

Jens Jakobs var poängbäst bland spelarna i fråga. Han stod för 14 mål och 28 poäng på 52 matcher och var med det fyra i den interna poängligan. Den KHL- och NHL-meriterade 34-årige Wilson var femma i samma poängligan. Som bäste back i laget samlade han ihop 19 poäng (3+16) på 38 matcher.

Joakim Thelin, son till AIK-legendaren Mats Thelin, sköt för andra säsongen i rad tolv mål i Hockeyallsvenskan, men det räckte inte för att få förnyat förtroende.

AIK har sedan tidigare förlängt kontraktet med sin poängkung Éric Castonguay.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL