TILLBAKA. Jakob Stenqvist, Filip Westerlund och Jacob Peterson förstärker Frölunda.
SHL

Frölunda får tillbaka utlånad trio: ”Aktuella för A-laget”

ANNONS

Deras utlåning till Björklöven tog slut när Slutspelsserien avrundades i helgen. Nu återvänder juniortrion Jakob Stenqvist, Filip Westerlund och Jacob Peterson till Frölunda.

Frölunda inledde i går SM-slutspelet med en snöplig 1–2-förlust mot Malmö i Scandinavium. Det sätter press på laget att vinna morgondagens retur i Skåne för att inte gräva ned sig i ett för djupt hål.

Samtidigt som laget förbereder sig för den utmaningen blir konkurrensen i truppen lite tillspetsad. Från Björklöven återvänder nämligen tre utlånade juniorspelare, backarna Jakob Stenqvist och Filip Westerlund samt forwarden Jacob Peterson.
– Eftersom Björklövens säsong har tagit slut ansluter dom till oss och är aktuella för såväl A-lag som J20-laget, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

22 POÄNG PÅ 46 ALLSVENSKA MATCHER

Stenqvist, 20, tillbringade i princip hela säsongen i Umeå och noterades för 22 poäng (5+17) på 46 matcher. Han har även spelat två SHL-matcher med Frölunda.

Westerlund, 18, spelade 13 allsvenska matcher med Björklöven och gjorde fyra poäng (1+3). Han har även gjort 19 SHL-matcher under säsongen med två assist som facit.

Peterson, 18, gjorde tre mål och fem poäng på tio matcher med Björklöven. Han har varit ombytt i nio SHL-matcher under säsongen utan att beträda poängprotokollet.

Den här artikeln handlar om: