Sök
Christoffer Ehn sticker över till Nordamerika.
SHL

Frölunda har siktet inställt på Götaplatsen: ”En ordentlig tro på oss själva”

En vecka av återhämtning, uppladdning och förväntansfull avvaktan är över. I dag kliver Frölunda in i slutspelet, ett slutspel som ska ta Göteborgarna hela vägen tillbaka till Götaplatsen. I alla fall om man frågar Christoffer Ehn. 
– Full fart framåt och ingen broms. Det ska bli kul det här, säger Frölundacentern till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den där soliga måndagen i slutet av april 2016 finns upphängd på många göteborgares minnesvägg. Nära 30 000 personer hade samlats på – den kanske mest göteborgska platsen – Götaplatsen för att hylla sina hjältar. Luften var krispig och solen trängde undan molnen i takt med att den öppna spelarbussen med indianer rullade in bakom konstmuseet.

Christoffer Ehn var nyss fyllda 20. Centern från Skara ser tillbaka på den gyllene veckan med värme i sinnet.
– Det var en fantastisk upplevelse och man försökte samla på sig så mycket lärdomar man kunde, inte minst av de som var ledande spelare då. De minnena kommer man nog ha kvar hela livet, myser Christoffer.

Knappt ett år före SM-guldet tog Christoffer Ehn möjligheten att lånas ut från Frölunda, där han gjorde sex matcher i grundserien och tio i slutspelet säsongen 2014/15, till BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan.
– Jag kände att jag hade fruktansvärt hård konkurrens på centerpositionen i Frölunda. Jag var osäker på om jag skulle ryckas mellan J20 och träna med A-laget och få spela några minuter hit och dit, sade Ehn till hockeysverige.se då.


Christoffer Ehn, längst till höger, under firandet på Götaplatsen i april 2016. (Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen)

”FÖRSTÅTT VAD DET INNEBÄR ATT VARA PROFFS”

Tre år senare är Christoffer Ehn en del av Frölunda Indians stomme. I år är han visserligen i klubben på lån av Detroit Red Wings, som han skrev kontrakt med efter fjolårssäsongen, men Skarasonen bjuder match efter match på rivigt spel framåt, och stabilt spel bakåt i sin Frölundatröja. Och han tror att utlåningarna till IK Oskarshamn (2014/15) och BIK Karlskoga spelat stor roll i hans utveckling.
– Att som kille på 18-19 år få komma ut och ta plats i ett annat lag, det tror jag man växer mycket av. Det har hjälpt. Sedan har jag haft fantastiskt bra coacher genom mina år i Frölunda så jag har mycket att tacka dem, säger Christoffer.

Hur tror du det hade sett ut för dig idag om du inte blivit utlånad?
– Det kanske hade tagit längre tid med mognaden och utvecklingen. Det känns som att sista åren här har jag mognat mycket som person utanför isen också, och verkligen förstått vad det innebär att vara proffs. Att förbereda sig likadant varje dag, och verkligen gå ut och spela i alla 52 matcher. Jag tror jag lärt mig mycket av det.

Vad känner du att du har kvar att hämta hos Frölunda?
– Det är ju chansen att finna. Ambitionen att vara bäst. Det spelar ingen roll om vi spelar en träningsmatch, SHL, CHL, vi vill vinna allt vi ställer upp i. Och att vara i den miljön känns verkligen som hemma. Jag trivs väldigt bra här och har ingen anledning att ändra på någonting.

17 poäng (7+10) på 50 matcher i grundserien gav nytt poängrekord i SHL för Christoffer Ehn. Här firar han ett av sina mål med Sebastian Stålberg och John Nyberg.
Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

”TRYGG I ALLA SITUATIONER”

Startsträckan på göteborgarnas grundserie blev denna säsong lite längre än de hoppats, innan man hittade fram till den form och det spel man ville hålla. 21-årige Ehn tycker att hans egen form följde lagets, och det är först i den andra halvan som han känner att han nått en nivå han är mer nöjd med.
– Det hände någonting strax innan jul där. Jag har hittat bra kemi med Friberg framför allt, och spelat mycket med Widerström. Det kändes som att vi tog det till en ny nivå liksom, att vi pressar varandra framåt. Nu har det klickat bra med Rosseli på slutet också. Vi litar på varandra, säger Christoffer.

Han tillägger:
– 
Jag tror att jag har hittat ett större lugn i mig själv också, jag känner mig trygg i alla situationer ute på banan. Det är bara att ta med sig den sköna känslan.

Nu väntar Malmö i kvartsfinal, ett lag som Frölunda under grundserien spelat tuffa och mestadels jämna matcher mot. Två av dem slutade i förlust för Göteborgslaget, och två slutade med vinst på straffar. Christoffer Ehn är redo för utmaningen.
– Det kommer bli en ordentligt nöt att knäcka. Det blir kul! Malmö har bra målvakter och är ett hårt jobbande lag så det kommer krävas att vi verkligen matchar dem för att ha en chans. Men jag har en bra känsla, det är bara att bygga på den.

”HALVKAXIGT” SJÄLVFÖRTROENDE

Han hänvisar till den utveckling hela laget haft sedan i höstas, hur de hittat mer stabilitet ju längre in i säsongen de kommit.
– Vi har spelat lite av vår bästa hockey de senaste månaderna. Det ger oss en ordentlig tro på oss själva, att komma in med det här lite halvkaxiga självförtroendet. Det ska vara full fart fram och ingen broms.

Vad händer i din kropp när det blir dags för slutspel?
– Det är nog som för alla andra, man blir extra spänd och lite mer laddad. Man känner att matcherna betyder lite mer. Och det är då det är kul, temperaturen är hög. Även i grundserien är det de matcherna som är roliga, när det är två bra lag som möts och båda vill vinna. Och sen att spela hockey varannan dag, det kan inte vara så mycket bättre.

Vad talar för att ni ska ta detta hela vägen till Götaplatsen igen?
– Bredden på truppen. Jag tycker det börjar se bra ut på alla plan. Vi har haft spelare sjuka och skadade och det märks inte att vi flyttar runt i laguppställningen. Det tror jag är en fördel för oss nu när vi går in i en så intensiv matchperiod. Och harmonin vi har i laget, jag tror det kan ge oss en bra chans.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten