Connor McDavid.
VM 2018

BOMBEN: Connor McDavid spelar VM

ANNONS

Har du inte bokat resa till hockey-VM i Danmark? Då är det kanske dags nu. Enligt Oscar Klefbom kommer Connor McDavid att spela turneringen för sitt Kanada.
– Jag vet att Connor (McDavid) ska åka dit och jag tror även (Ryan) Nugent-Hopkins, säger Klefbom till hockeysverige.se 

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Edmonton Oilers svenske back Oscar Klefbom måste tacka nej till VM i Danmark. Klefbom ska operera en krånglande axel och missar därför turneringen med Tre Kronor.
– Ja, tyvärr. Det hade varit otroligt kul. Speciellt för oss svenskar när det går Köpenhamn. Det är nära till Sverige. Det kommer att vara mycket folk och många vänner till mig kommer att åka ned. Så det är jäkligt surt.

Men det ser ändå ut att bli en hel del stjärnglans i årets hockey-VM. Enligt Klefbom kommer lagkamraten Connor McDavid att spela VM för sitt Kanada.
– Jag vet att Connor (McDavid) ska åka dit och jag tror även (Ryan) Nugent-Hopkins, säger Klefbom.

Är det officiellt?
– Nej, det vet jag inte. Men de säger bara att de är… de åker väl om de blir tillfrågade.


Connor McDavid från VM 2016. Där vann han VM-guld. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

De svenska fansen behöver med andra ord inte vänta till hösten för att få se McDavid live i Europa. I NHL:s säsongspremiär 2018/19 ställs Edmonton Oilers mot New Jersey Devils på svensk mark. Matchen spelas i Scandinavium den 6 oktober.

Ishockey-VM spelas i Danmark. Köpenhamn och Herning är spelorter för turneringen som avgörs mellan den 4-20 maj. Tre Kronor är regerande världsmästare.

KÖP BILJETTER TILL HOCKEY-VM – KLICKA HÄR!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL