MISSNÖJD. Målvakten Minatsu Murase tycker att Leif Boork förstörde OS för Damkronorna.
SDHL

Svidande kritiken mot Leif Boork: ”Han förstörde vårt OS”

Damkronorna slutade näst sist i OS efter en blek insats. Nu talar reservmålvakten Minatsu Murase, AIK, ut om turneringen i Sydkorea – och delar ut frän kritik mot avgående förbundskaptenen Leif Boork.
– Jag personligen tycker inte att han ledde laget bra eller coachade laget på rätt sätt. Han satte in fel spelare vid fel tillfällen, säger Murase till hockeysverige.se.

Minatsu Murase blev stor matchhjälte i onsdags då AIK sensationellt vann med 1–0 mot Linköping i den första kvartsfinalen hemma på Ritorp. Om AIK vinner an av de två kvartsfinalreturerna i Linköping lördag eller söndag är laget överraskande i semifinal.

Men säsongen har inte bara varit en dans på rosor. ”Musse”, som Murase kallas, var med i det OS-lag som slutade näst sist i hockeyturneringen. Givetvis ett stort misslyckande.
– Jag fick inte spela speciellt mycket i OS (en match) och det är något jag tycker är tråkigt. Annars var det en upplevelse att få vara med där, berättar ”Musse” för hockeysverige.se och fortsätter med att ge sin syn på varför inte resultatet blev bättre.
– Jag tycker att vi hade fel tränare (Leif Boork). Han fick inte ut det bästa av alla spelare. Jag personligen tycker inte att han ledde laget bra eller coachade laget på rätt sätt. Han satte in fel spelare vid fel tillfällen och så vidare. På så vis förstörde han vårt OS. Det är gjort nu och det gick inte så bra för oss.

Du var inte med alls förra säsongen landslaget, handlar det om en konflikt med förbundskaptenen?
– Jag vet egentligen inte. Det var mest från hans håll. Han var inte nöjd med att jag hade missat någon turnering. Han är väldigt speciell och jag fick smöra mig tillbaka, om man säger så. Jag är riktigt trött på honom.

Nu tillträder Ylva Martinsen som förbundskapten. Det är något den 22-åriga målvakten välkomnar.
– Det tror jag kommer att bli jättebra. Hon är väldigt ödmjuk och bra.

Och du satsar vidare på landslaget?
– Just nu spelar jag slutspelet här med AIK och sedan får vi se vad som händer.

Ditt kontrakt med AIK går ut efter säsongen, hur går tankarna framåt?
– Jag har inte funderat så mycket på det, men jag trivs väldigt bra i AIK. 


Foto: Ronnie Rönnkvist

”VAD HADE JAG ATT BLI NERVÖS ÖVER?”

Första kvartsfinalen var dock ett erkännande för Murase och AIK. Vinst över favoriterna Linköping med 1–0 efter mål av en annan OS-spelare, Lisa Johansson.
– Vi gjorde en riktigt bra laginsats och ett mål räckte den här gången, vilket var skönt.
– Det kändes verkligen som alla var där när det behövdes. Under säsongen har det varit lite halvdant ibland, men i onsdags gav alla 100 procent hela tiden och det var jätteroligt.

Murase räddade 27 Linköpingsskott och är givetvis nöjd med sin egen insats.
– Jag släppte inte in något mål så jag tycker att jag gjorde det bra. Samtidigt fick jag bra hjälp av framför allt backarna men självklart också av hela laget.

Med två och en halv minut kvar av första kvartsfinalen, vid ställningen 1-0, drar Ethel Wilhelmsson på sig två minuters utvisning för en interference på Linköpings OS-målvakt, Florence Schelling. Strax där efter plockar Linköping ut Schelling så det blir sex mot fyra. Trots det kände sig Murase ganska lugn i kassen.
– Nej, jag blev inte nervös. Jag tänkte bara att det var två och en halv minut kvar av matchen och det enda jag fokuserade på var att inte släppa in något mål för jag ville verkligen att vi skulle vinna den här matchen. Vi hade inget att förlora så vad hade jag egentligen att bli nervös över?

Brukar du annars bli nervös när du spelar?
– Vissa matcher är viktigare än andra och man är extra taggad. Självklart kan jag bli lite nervös, men det är inget som spelar någon roll i spelet.

HAR SPELAT I 34 AV 36 MATCHER DEN HÄR SÄSONGEN

Nu väntar minst en match till och även om Linköping är favoriter så ser Minatsu Murase inte det som omöjligt att det blir AIK som går vinnare ur den striden.
– Vi börjar om från noll och kommer ge allt vi har. Ska vi vinna så gäller det att alla är fokuserade och gör allting noggrant. Det tror jag kommer att bli viktigt, säger AIK-målvakten som har spelat 34 av lagets 36 matcher plus ett antal landskamper.
– Den här säsongen har gått fort och det har varit tufft med många förluster, men det är i slutspelet allt det roliga börjar. Förra säsongen stod jag alla matcher och på så vis känns det ingen skillnad.

Känner du dig sliten i kroppen efter alla matcher?
– Nej, faktiskt inte. Jag känner mig ganska fräsch, avslutar AIK:s 22-åriga landslagsmålvakt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten