Andreas Engqvist.
SHL

Djurgårdens jobbiga besked – stjärnan kan missa kvarten: ”Han är inte hundra”

ANNONS

På söndag inleder Djurgården kvartsfinalspelet hemma på Hovet. Det kan bli utan stjärncentern Andreas Engqvist. Nu har han fått känning av sviterna efter sin hjärnskakning igen,
– Huvudvärken kom tillbaka litegrann, säger tränaren Robert Ohlsson till SVT.

Det var i slutet av december som Andreas Engqvist åkte på en smäll mot huvudet i bortamötet med Mora. Det fick konsekvensen att djugårdaren missade 25 av grundseriens 52 omgångar.

I slutet av grundserien var 30-åringen tillbaka i spel, men nu har han drabbats av ett bakslag. Det gör honom till ett frågetecken inför kvartsfinalspelet som startar för Djurgården på söndag.
– Han har inte fått någon ny smäll, men huvudvärken kom tillbaka litegrann. Vi får se vart det tar vägen. Han är inte hundra och nu har vi valt att träna honom på gymmet så han håller uppe ork och flås, säger tränaren Robert Ohlsson till SVT.

”HAN ÄR LITE FÖRHOPPNINGSFULL”

Andreas Engqvist fick stora delar av fjolårssäsongen förstörd av liknande bekymmer, men då var det i första hand nacken som strulade. Om Djurgården tvingas klara sig utan sin förstacenter är det ett enormt avbräck.
– Det är aldrig roligt, sedan vet man inte hur illa det är. Någonstans hoppas man ju att han ska kunna spela. Vi får se, han är lite förhoppningsfull, men det är jättesvårt att säga, menar Robert Ohlsson.

Andreas Engqvist svarade för tio mål och 22 poäng på de 27 matcher han spelade under grundserien.

Den här artikeln handlar om: