UTSER GRUNDSERIENS BÄSTA SPELARE. Valentina Lizana Wallner har tagit ut sitt All-Star Team i SDHL.
SDHL 1

”Valles” All-Star Team – utser SDHL:s bästa spelare: ”Världens bästa back”

ANNONS

SDHL:s grundserie är slutspelad. På onsdag startar slutspelet och innan det börjar tippas vilka lag som tar sig vidare från kvartsfinalerna summerar Valentina Lizana Wallner grundserien med att utse säsongens All-Star Team i ligan.

Nu lägger vi SDHL:s grundserie till handlingarna. Ska vi ge oss på en kort summering så vann Luleå serien före Linköping, Modo, Djurgården, HV71, Leksand, AIK och Brynäs. SDE Hockey och Göteborg kom sist och får kvala mot lag från DamEttan om en plats till SDHL nästa säsong. Övriga fyra lag inleder sitt kvartsfinalspelet på onsdag.

Poängligan vanns av Michelle Karvinen, Luleå, med 30 mål och totalt 68 poäng på 34 matcher. Tvåa kom Linköpings Lara Stalder med 39 mål och totalt 61 poäng på 36 matcher. På tredjeplats hittar vi bästa svenska, Emma Nordin, Luleå, med 27 mål och totalt 58 poäng på 35 matcher.

Målvaktsligan toppas av Linköpings Florence Schelling, som har 94,85 i räddningsprocent på 31 matcher. Tvåa: Sarah Berglind, Modo, med 94,37 på 16 matcher och trea Emma Söderberg, även hon från Modo, som på 19 matcher som har 93,96 i räddningsprocent.

Poängmässigt bästa försvarsspelare var Luleås Jenni Hiirikoski med 22 mål och totalt 55 poäng på 36 matcher. Tvåa kom Modos Sidney Morin, 21 matcher, tio mål och totalt 32 poäng. På tredje plats hittar vi Ronja Savolainen, Luleå, med fem mål och totalt 18 poäng på 34 matcher.

I toppen av utvisningsligan hittar vi SDE Hockeys Kayleigh Hamers. Hon fick vila 61 minuter på 31 matcher. Tvåa kom HV71:s Isabell Palm med 56 minuter på 29 matcher och trea SDE Hockeys Leanne Ganney som drog på sig 55 minuter på 36 matcher.

Poängligor i alla ära, men vilka spelare har verkligen varit bäst? Hockeysverige.se bad den tidigare stormålvakten Valentina Lizana Wallner plocka ut sitt All Star team från SDHL-säsongen 2017/18.

Målvakt: Sara Grahn, Brynäs

– Hon var enligt mig den bästa svenska spelaren i OS och räddade laget ett antal gånger. Grahn har gjort en fantastisk säsong, återigen. Tät, följsam och extremt explosiv.

Högerback: Sidney Morin, Modo

– Nybliven OS-guldmedaljör för USA. En spelskicklig back med bländande skridskoteknik. Modo har varit en fröjd att följa den här säsongen, inte minst Morin.

Vänsterback: Jenni Hiirikoski, Luleå

– Hon kom med i OS All–Star team, så det är ju självfallet att hon ska vara med i mitt också. Ja, mina damer och herrar, vi har världens bästa back i SDHL. Hon har allt en världsback ska ha och det är en fröjd för oss hockeynördar att se henne spela.

Vänsterforward: Michelle Karvinen, Luleå

– Denna spelare är också en av världens bästa i sin kategori. Låg även hon bakom Finlands OS-medalj. Även om Andrea Dalen i Djurgården var nära på att få min röst här så är det svårt att peta Karvinen som dessutom vann poängligan.

Center: Lara Stalder, Linköping

– Med sina 39 mål blev hon årets skyttedrottning i SDHL 2017/2018. En riktig målskytt som gjort dom mest fantastiskt vackra avslut i serien så långt minnet räcker.

Högerforward: Denise Altmann, Linköping

– Hon är som en orm som slingrar sig igenom försvaret och lyckas alltid vara på rätt ställe. Hon har ett spelsinne från en annan planet och en bländande klubbteknik och hamnar Altmann alltid högt upp i poängligan. Jag har tyvärr aldrig fått chansen, men har alltid velat ha henne i mitt lag.

Bara en svensk i ”Valles” All-Star Team, men hon tycker ändå inte att det är ett svaghetstecken för SDHL.
– Emma Nordin, som är den bästa svenskan poängmässigt och är en riktig stjärna på isen, var närmast. I mina ögon tycker jag det är bra att vi tar in världsstjärnor till SDHL. Våra svenska spelare får tävla med och mot dem och serien blir i helhet bättre kvalitetsmässigt, menar hon.

FAKTA: KVARTSFINALERNA I SDHL-SLUTSPELET

* Luleå – Brynäs
* Linköping – AIK
* Modo – Leksand
* Djurgården – HV71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 16 maj
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 17 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM