Sök
Sam Hallam och Elias Pettersson.
Växjö Lakers HC

Rekordet inom räckhåll för Elias Pettersson – så resonerar Växjö: ”Finns faktiskt inte så mycket att ändra på”

Växjös Elias Pettersson har stått för en formidabel debutsäsong i SHL. Efter 49 omgångar leder han poängligan på 51 poäng, samma som tvåan och just nu skadade Ryan Lasch, men Pettersson har fler gjorda mål. Nu har han bara fyra poäng upp för att slå Kenta Nilssons 42 år gamla juniorrekord. Kommer Växjö matcha Elias Pettersson på något speciellt sätt för att han ska slå det?
— Han är i den här situationen där han har möjligheten för att han inte har haft ett så stort poängfokus, berättar tränaren Sam Hallam för hockeysverige.se.

I förra veckan klättrade 19-åringen förbi självaste Peter Forsberg på alla tiders lista över poängproduktion från en junior under en och samma säsong i elitserien/SHL. Nu har han bara ett namn framför sig på den listan: Kenta Nilsson som säsongen 1975/1976 gjorde 54 poäng för Djurgården.
— Han tycker självklart att det är kul att göra poäng, men han har hela tiden haft lagtänket och jag ser nästan mer och mer hur han engagerar sig i att spela bättre och bättre försvarsspel, berättar Växjös tränare Sam Hallam för hockeysverige.se om Elias Petterssons framgångar den här säsongen.

Med tanke på att Elias har både ett rekord och en poängligaseger inom räckhåll, kommer du matcha honom på något speciellt sätt här nu de tre sista omgångarna?
— Jag hade faktiskt den tanken i morse också, just vad vi kan göra. Jag kom fram till att vi har matchat honom i vårt första powerplay egentligen hela säsongen och gett honom en stadig, stabil istid. Så det finns faktiskt inte så mycket att ändra på egentligen, förklarar Hallam.
— Det är tre matcher mot riktigt bra motstånd och han har redan satt sig i en fantastisk position, men det är klart att det vore häftigt om han skulle ta möjligheterna att slå det här rekordet.

KLARA SERIESEGRARE

Tre matcher kvar av grundserien. Växjö är sedan tidigare klara seriesegrare och lagen de möter (Frölunda, Malmö och Linköping) är inte inblandade i någon kvalstrid.

Det kanske det vore bra att vila Elias Pettersson inför stundande slutspel?
— Det där är lite olika och vi har haft lite olika beroende på vilken sits vi varit i. Vi har inga tankar på att vila några spelare. Dessutom har vi fått in spelare sent, till exempel Dennis Rasmussen som spelar med Elias. Det känns som varje match de kan få ihop är bra för oss.

Växjötränaren berättar att det inte finns några som helst tankar på att vila någon av spelarna i truppen i form inför det stundande slutspelet. De som saknats i laguppställningen de senaste matcherna har varit borta av andra anledningar.
— Vi har haft lite skador och sjukdomar och det har inte varit tal om att vila spelare. Vi har åtta dagar från våran sista match i grundserien till första slutspelsmatchen, så där finns det också gott om tid till återhämtning och träning.
— Men det är klart att är det någon som har en känning i ljumske eller rygg, då är det inte lägligt att vi pressar den spelaren.

VILL GÖRA BRA MATCHER

Bästa tillgängliga laget spelar i de tre sista omgångarna, även fast Växjö varken kan komma högre eller lägre i sluttabellen
— Vi kommer gå ut för att göra så bra matcher vi kan de sista tre och försöka ha det bästa laget vi kan ha för dagen på isen. Jag känner inte ett ansvar gentemot andra lag utan jag känner ett ansvar mot mitt egna lag att sätta det bästa laget på isen.

Sam Hallam menar på att det här med att ställa över spelare i betydelselösa slutomgångar istället kan ge motsatt effekt.
— Är spelaren frisk så vill han spela, då vill han inte roteras och det skapar nästan mer oro i gruppen än en känsla av förberedelser.

Hypotetiskt. Sista matchen, sista perioden Elias Pettersson har två poäng upp för att slå Kenta Nilssons juniorrekord. Kommer du matcha honom hårdare i powerplay och liknande då?
— Det är svårt att göra, säger Sam Hallam efter en stunds betänketid innan han fortsätter.
— Han startar oftast våra powerplay och har ofta 1-1:20 i våra powerplay. Det är svårt att säga att jag skulle kunna matcha honom mycket mer än vad vi gjort. En del i att han kunnat producera är att han haft en roll från start där han satts i situationer där han får möjligheten att producera.

”OTROLIGT COOLT”

Oavsett om Elias Pettersson vinner poängligan eller tar Kenta Nilssons rekord så tycker Sam Hallam att hans spelare gjort någonting utöver det vanliga.
— Jag tycker redan det han har gjort den här säsongen är otroligt coolt. I och med att det varit ett JVM mitt i, ändå är han högst upp i poängligan just nu efter 49 omgångar. Sättet han har utvecklats på under året, det mesta nästan enbart på grund av hans sätt att förstå spelet, jag tycker redan att det han gör är otroligt häftigt.
— Det är inte bara poängen han gör. Kolla killens plus/minus-statistik till exempel, den är fantastisk. Det bästa av allt är att det är en jäkligt glad och rolig kille som jag upplever är väldigt engagerad i sina medspelare och de tycker väldigt mycket om honom.
— Jag är ganska säker på att det är ett helt lag som kommer stötta och pusha honom här det sista. Men också väldigt glada att ha möjlighet att spela med honom.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten