Sök
VM 2018

Uffe har svarat – och vi har två vinnare i VM-tävlingen

Ni har de senaste veckorna fått chansen att fråga vår chefredaktör Uffe Bodin om allt mellan himmel och jord, men helst om hockey och allra helst om Hockey-VM. Här kommer hans svar!

Det kom in över hundra frågor till Uffe, så vi har varit tvungen att sålla lite bland dem. Bland de utvalda frågorna hittade vi dessutom två vinnare av två VM-biljetter vardera: Hugo Eurenius från Halmstad (som hade massvis med bra frågor på lager!) och Jimmy Lindblad från Örebro. Grattis till er! Ni kommer bli kontaktade via e-post i veckan med era pris.

För er som inte vann, går det fortfarande att köpa biljetter till VM i Danmark via 2018.iihfworlds.com eller Ticketmaster.

Nedan är alla de utvalda frågorna och Uffes svar.

Hugo Eurenius, Halmstad:
Blåbärsnationen Danmark har flera lovande 90-talister. Ehlers är en som har blommat ut och Bjorkstrand är en annan som börjar grönska. Gemensamt för dessa är att junioråren har spelats utomlands. Även till Sverige har vi genom åren fått se danska talanger bli till stjärnor. Är nyckeln till framgång för danska talanger att utbildas utomlands, eller finns det exempel på stjärnor från de inhemska ligorna, i vårt grannland?

Uffe: 
Trenden är ganska tydlig när det gäller Danmark. De största talangerna som dansk hockey har fått fram har på ett eller annat sätt fått utbildning i utlandet innan de har tagit nästa steg.Både Ehlers och Bjorkstrand spelade i de nordamerikanska juniorligorna innan de slog sig in i NHL medan andra danska NHL-spelare som Frederik Andersen, Lars Eller och Frans Nielsen har spelat i SHL innan de tog steget. Tyvärr är den inhemska danska hockeyn inte tillräckligt bra för att spelarna ska kunna ta steget direkt därifrån till NHL. De behöver en bättre språngbräda för att ta klivet.


Hugo Eurenius, Halmstad: 

Sverige möter Vitryssland i premiären. Det kan väcka otäcka minnen hos svensken. Vilka av deras spelare bör man se upp för lite extra, i årets världsmästerskap?

Uffe:
Vitryssland har haft svårt att producera riktigt intressanta spelare de senaste åren. Bröderna Andrej och Sergej Kostitsyn, som båda har ett förflutet i NHL, tillhör fortfarande de största spelarna i landet. Ingen av dem har haft en speciellt bra säsong i KHL, så frågan är om det verkligen finns något att frukta i det vitryska laget över huvud taget. Det är en match Tre Kronor ska vinna, oavsett hur få NHL-spelare man har i laget.


Hugo Eurenius, Halmstad: 

Rasmus Dahlin är svensk hockeys, och kanske till och med hela hockeyvärldens, stora snackis säsongen 17/18. Utöver ett bra JVM blev han uttagen till OS som lagets sjundeback. Lär han även medverka i VM, eller blir han utkonkurrerad av NHL-stjärnor?

Uffe: 
Jag tror att Rasmus har goda möjligheter att ta sig till VM. Men det är givetvis en fråga om konkurrens. Om Rikard Grönborg, likt i fjol, får loss sex starka NHL-backar minskar givetvis chanserna avsevärt. Dahlin har också haft en lång och tuff säsong så det skulle inte vara orimligt om han kroknar framåt våren. Men visst håller man tummarna från att få se honom i Köpenhamn i maj.


Hugo Eurenius, Halmstad:
Vilken av de mindre hockeynationerna har störst chans att ta sig längst i VM?

Uffe: 
Jag hoppas på Danmark. Det vore kul om de kunde göra en stark turnering på hemmaplan och på så vis ge sporten ännu mer utrymme i en marknad som domineras av fotboll och handboll. Jag tycker att det finns tillräckligt många bra danska spelare nu för att skapa ett slagkraftigt lag. Sedan beror det givetvis på vilka man får loss från NHL. Norge tror jag också har chansen att vara med och bråka om en kvartsfinalplats. Speciellt om Mats Zuccarello blir tillgänglig. Men då krävs det att New York Rangers inte trejdar honom till ett slutspelslag under de kommande dagarna.


Hugo Eurenius, Halmstad: 

I och med att NHL inte skickar spelare till OS och att mindre hockeynationer under World Cup slås samman i Team Europe, blir VM den enda chansen att spela för sina hemländer, för en hel del NHL-européer. Kommer det innebära slagkraftigare blåbärsnationer i VM och ökad konkurrens för ”Big Six”?

Uffe:
Jag hoppas det. Jag tror att det finns ett sug hos många spelare att representera sina länder nu när de gick miste om möjligheten att delta i OS. Sedan tror jag även att Köpenhamn/Herning kan locka många att dyka upp. Man ska aldrig underskatta spelorternas dragningskraft när det gäller att locka spelare till VM-turneringar. Jag gissar att många svenska NHL-spelare kommer att lockas av närheten till Sverige samtidigt som Danmark och framför allt Köpenhamn är förbaskat mysigt på våren.


Hugo Eurenius, Halmstad: 

Vad tycker du egentligen om Tre Kronors låt ”En För Alla För En”, av The Poodles?

Uffe: 
Jag tycker att den är fullständigt vedervärdig!


Emil Lejonklou, Växjö:

Hur långt in i VM tycker du man aska förstärka med NHL-spelare?

Uffe: 
Det är en riktigt bra fråga. Jag är av åsikten att handlar det bara om tillräckligt bra spelare, då är det värt att vänta. Samtidigt har vi sett åtskilliga exempel på tillfällen där det inte har funkat. För även stjärnspelare behöver tid och matcher på sig för att acklimatisera sig till den nya omgivningen. Men ska man vara krass: hade Tre Kronor vunnit sina VM-guld 2013 och 2017 om inte Sedinarna eller Henke/Bäckis kommit in i Tre Kronor? Knappast.


Corina Leth, Värnamo:

Hur kan VM-spelare stötta damernas hockelag. Hur kan det bli mer jämlikt inom sporten? Jag har en sambo som är superintresserad av sport, men som kan anse att kvinnliga spelare inte är lika bra, varför är de inte det? Vad hindrar detta? Hur kan man sprida intresset för både kvinnlig hockey och kvinnosporter över huvud taget för alla?

Uffe:
För det första tycker jag att din sambo behöver inse att det i princip är vitt skilda sporter vi talar om när det kommer till herr- och damhockey. Förutsättningarna är så otroligt skilda att jag tycker det blir orättvist att jämföra. Damhockey är i sammanhanget en ny företeelse som fortfarande är under utveckling. Eftersom damspelarna endast i väldigt få fall har förutsättningar att utöva sin idrott på heltid och satsa fullt ut är det svårt att förvänta sig att de ska kunna spela på samma nivå som herrarna. Och då har vi inte ens benämnt de olika fysiska förutsättningarna som finns mellan könen… Jag kan inte tala för andra idrotter eftersom jag inte är tillräckligt insatt, men när det gäller damhockeyn för svensk del så tror jag att vägen till en positiv utveckling är förbättrade ekonomiska förutsättningar. Tjejerna måste ges chansen att kunna satsa på sin idrott, ges bättre möjligheter till träning och återhämtning. Det arbetet måste starta på klubbnivå och sedan förädlas på landslagsnivå. Hur VM-spelarna ska påverka det är svårare att svara på. Men de har givetvis alla möjligheter i världen att dela med sig av sitt rampljus och stötta tjejerna genom att uppmärksamma deras existens. Det måste dock komma naturligt och är ingenting som kan forceras fram.


Alexander Rönnlund, Töre:
När du tänker på Sverige i VM-sammanhang de senaste 20 åren, vad är de eller det moment som kommer upp först i huvudet?

Uffe:
Det är svårt att bortse från alla guld, givetvis. Men ska jag plocka ut ett enskilt ögonblick är det vändningen mot Finland i Åbo 2003, där Tre Kronor gick från 1–5 till 6–5. Jag kommer ihåg att jag var så kokande arg att jag höll på att kasta ut min tv från åttonde våningen i det studentrum jag hade i Örebro vid tidpunkten. Vid 1–5 stängde jag av tv:n, lämnade lägenheten och tog en promenad för att samla mig i besvikelsen. När jag kom tillbaka och satte på tv:n igen stod det 4–5 och resten är ganska skön historia.


Jimmy Lindblad, Örebro: 

Finns det någon NHL-spelare som till vardags har en undanskymd roll, som du skulle vilja ta in i Svenska VM-truppen och prova i en mer framträdande roll? Det vill säga, någon motsvarighet till det William Karlsson har gjort den här säsongen (exempelvis att prova Erik Gustafsson (Chicago) i en topp 4-roll eller Oscar Lindberg som förstecenter).

Uffe: 
Det finns en hel del spelare som jag tror skulle kunna få en positiv utveckling av en mer framträdande roll. Den som jag tänker på i första hand är André Burakovsky i Washington. Han känns som en tickande bomb att få ett rejält genombrott. Adrian Kempe i Los Angeles är en annan spelare som baserat på sin rookiesäsong ser ut att ha ett genombrott i sig. På backsidan känns Christian Djoos, Washington, och Sebastian Aho, New York Islanders, spännande. Två små, men moderna och skickliga backar.


Brith Holm, Göteborg: 

Tycker du att VM ska gå vid en annan tidpunkt än i maj?

Uffe:
Det är klart att man gärna skulle vilja se de allra bästa vara tillgängliga i varje VM, men då skulle det krävas att turneringen gick i augusti/september och det är ganska knepigt att få en sådan lösning att fungera. I en perfekt värld skulle det vara optimalt med sensommar/höst innan ligasäsongerna drar i gång.


Linus Johansson, Hörby: 

Vad hände egentligen med firade NHL-stjärnan och tillika Daniel Alfredssons parhäst Dany Heatley? Hur gick han från att vara en av NHL:s poängstarkaste spelare till att inte ens platsa i ligan på bara några säsonger? Under hockey-VM 2008 producerade han smått sensationella 20 poäng (12+8) på enbart nio tillställningar. Ett poängsnitt hockeyvärlden inte skådat sedan Sovjetunionens glansdagar under 1970-talet. Fem säsonger senare platsar Heatley knappt i NHL. Var tidens tand skoningslöst hård mot honom, eller finns det andra underliggande faktorer som spelade in i hans förfall?

Uffe:
Dany Heatley har lämnat många obesvarade frågor efter sig. Traditionellt sett har renodlade målskyttar en tendens att åldras sämre än andra spelare, även om Heatleys förfall var extremt. Vad exakt som legat bakom hans märkliga karriärutveckling är svårt att sätta fingret på. Ska jag gissa tror jag att han kanske inte tog hand om sig själv på ett sådant sätt som krävs för att vara en världsspelare under längre tid. Sedan tror jag att det faktum att tempot ökade så drastiskt i NHL under senaste tio åren försämrade hans möjligheter att glänsa. Skridskoåkningen var aldrig hans starkaste kort som spelare. Med det sagt kan han ändå se tillbaka på en riktigt bra karriär. Det är inte många som kan skryta med att ha gjort dubbla 50-målssäsonger i NHL under de senaste 10-15 åren.


Conny Wiktorsson, Kungsbacka:

Vilket är ditt bästa svensk minne från ett hockey-VM ? En till när jag ändå är igång, vilket är ditt bästa hockeyminne totalt sett ?

Uffe:
Av det jag har sett på plats så är Fredrik Petterssons straffmål mot Kanada i Globen 2013 något av det fräckare jag upplevt i VM-sammanhang. Totalt sett skulle jag nämna JVM-guldet i Calgary 2012 som den mäktigaste upplevelsen. Det var en gastkramande final där man till och med som journalist drogs med i spänningen och den otroligt tunna linjen mellan vinst och förlust i finalen mot Ryssland.


Magnus Klein, Helsingborg: 

Hej Uffe, jag har en fråga som jag har funderat på och försökt hitta svaret på nätet många gånger. Någon gång på 80-talet har jag för mig att jag såg en match mellan Sverige-Västtyskland. Mats Näslund kom fri med målvakten, stannade upp, tacklade honom och lade in pucken i tomt mål. Har jag bara drömt detta eller är det någon annan som kommer ihåg detta också?

Uffe: 
Oj, Mats Näslund gjorde tre VM-turneringar på 80-talet och alla tre spelades medan jag fortfarande gick i blöjor, så jag är rädd att jag inte har något svar på den frågan. (Kontakta gärna oss på vm@hockeysverige.se om någon har ett svar på den då vi gärna vill veta!)


Robin Håkansson, Gävle:

Hur stor del spelar NHL-spelarna i årets VM-turnering? Är Sverige helt körda om vi inte får in några ”förstärkningar” alls från NHL?
Vore det helt otänkbart att, vid ett hyfsat gott resultat, låta OS-truppen lira VM också? Jag tänker – ett lag som spelat ihop sig tidigare istället för att börja om på nytt.

Uffe:
Jag tror att NHL-spelarna utgör skillnaden för Sverige i alla VM. Har vi åtminstone några av de bästa med så har vi en chans att gå långt. Men har vi det inte går det ofta som det gjorde i Ryssland för två år sedan. Då blir vi inte bara utan medalj, utan riskerar att ryka redan i en kvartsfinal. Eftersom vi har närmare 100 av våra allra bästa spelare som är ordinarie i NHL blir det lätt så. OS-laget må vara bra, men jag tror inte att det räcker till om Kanada och Ryssland skickar in några av sina tyngsta namn i ett VM.

 

Stort tack till alla som skickat in era frågor till oss, hoppas att ni har förståelse för att Uffe inte har kunnat svara på alla som kom in och att ni uppskattar svaren på de frågor vi valt ut!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten