Sök
INTE UTESLUTET. Emma Eliasson lämnar en liten öppning för en comeback.
SDHL

Ställer dörren på glänt efter OS-fiaskot: ”Jag kommer absolut lyssna”

Hon tappade motivationen efter bråket med Leif Boork och slutade inför den här säsongen. Emma Eliasson har inga planer på att återuppta karriären, men om den tillträdande förbundskaptenen Ylva Martinsen hör av sig är hon idel öra.
– Jag kommer absolut lyssna på henne och ta det till mig, säger hon till hockeysverige.se.

Sverige slutade på sjunde plats i OS efter att ha besegrat Korea i matchen om att undvika sistaplatsen. En spelare som många hade velat se i Damkronorna var Emma Eliasson. Tyvärr valde hon att lägga av inför årets säsong då hon tappat motivationen. Bland annat efter en konflikt med ledningen för Damkronorna.

Nu har det gått snart gått en hel säsong sedan den 28-åriga backen med rötterna i Kiruna slutade spela. En säsong där hon kunde ha fått chansen att spela sitt fjärde OS.
– Abstinensen för hockey har varit helt okej ändå. Jag trodde att jag skulle känna något mer sug än vad jag har gjort. Samtidigt har jag ändå varit mycket kring hockeyn, berättar Emma Eliasson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Självklart saknar jag att vara en del av ett lag och vissa spelmoment, att slå en ”flippmacka” eller skjuta ett slagskott från blå. I övrigt mår jag ganska bra med tillvaron just nu.

Vilken respons har du mött efter att filmen ”Underdogs” hade premiärvisning för några veckor sedan?
– Jag har bara fått jättepositiv respons av folk som sett filmen. Det är jättemånga som hört av sig och sagt det är en otroligt gripande film. Jag är supertacksam för att folk faktiskt har hört av sig och sagt att dom uppskattat filmen.

Hur var det att se filmen själv?
– Svårt… Jag har sett den i så många olika etapper och så många gånger. Det är såklart annorlunda att se sig själv i den rollen.
– Sedan är det lätt att fastna i det jag själv säger utan att få fram budskapet. Det är flera grejer där jag kunde ha formulerat mig annorlunda. Samtidigt är det en dokumentärfilm.

”DET HAR VARIT LITE AV EN TUMULT-SÄSONG”

Trots att Emma Eliasson inte spelat hockey den här säsongen så har hon följt SDHL och Damkronorna en hel del.
– Nu har jag inte lyckats se Luleå Hockey live så många gånger, men dom gånger jag har haft möjlighet att se dom live så har jag gjort det. Damkronorna har jag följt mest online.
– Jag tycker att SDHL har varit intressant den här säsongen. Speciellt tycker jag det är kul att se den utveckling som Modo har haft. Dom har gjort en jättebra säsong hittills och det ska bli kul att se hur långt det kan ta dom.
– Damkronorna har gjort en bra säsong, bra resultat sett över hela säsongen. Det har ändå känts som att dom har varit på gång.

Du har inte sett alla matcher i OS, men vad tänker du kring att laget slutar näst sist i OS?
– Jag har hunnit se kvartsfinalen, matchen mot Japan och lite av Korea-matchen. En sjundeplacering är ett dåligt resultat. Det är inte vad laget förväntade sig eller siktade på när man gick in i OS.
– Samtidigt vet jag att det har varit en lite ”tumult-säsong” för tjejerna i laget och kring förbundskaptenen (Leif Boork). Det kan ha varit mycket som spelat in och som tjejerna tog med sig in i turneringen.

Av det du såg spelmässigt, vad tycktes inte kugga i?
– Det jag tycker inte kuggar i, vilket jag också är inne på i dokumentärfilmen, är spelet med puck. Där ligger vi lite efter dom andra nationerna. Alltså spelet med puck rent generellt.

SDHL en av världens bästa ligor. Varför tror du att vi inte lyckas hålla upp nivån på Damkronorna utan tycks tappa till nationer som Finland, Ryssland och Schweiz?
Det känns som många av dom övriga nationerna har en klar idé och tanke på vad dom vill åstadkomma i just spelet med puck. Dom har egentligen också en större spets än vad vi har i Sverige idag, tyvärr.
– Vi har jättemånga bra spelare. Det är en generation som är bra men som inte kommer till rätt riktigt. Våra spetsspelare kommer inte upp i samma nivå som andra nationers.

Är det på en klubblagsnivå det här ligger med utvecklingen av spelet med puck ligger?
– Jag tycker att man ändå på klubblagsnivå, jag ser närmast då till Luleå, att vi har ett gäng internationella spelare av en väldigt hög klass som våra tjejer får tävla mot varje dag. Det tror jag gynnar tjejerna i landslaget också. Men det känns inte som man riktigt får ut det i Damkronorna.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”KÄNNS SOM VI STÅR OCH STAMPAR”

Emma Eliasson tror ändå inte att den svaga placeringen i OS kommer betyda något nämnvärt för rekryteringen av flickor till hockeyn.
– Förhoppningsvis kommer det inte betyda så mycket. Jag tror att man jobbar ganska bra på klubbnivå med just rekryteringen av tjejer. Det finns förbilder och spelare som kan motivera yngre tjejer.

Rubriker gör gällande att vi har en kris i svensk damhockey, har vi det eller är det bara ett misslyckande i OS som vi sett?
– Jag skulle inte uttrycka det som att vi har en kris. Det känns som att vi står och stampar, om vi ska ta nästa steg i utvecklingen inom damhockeyn eller om vi ska fortsätta på samma spår. Det kanske är där problemet sitter lite grann. Vi står i en korsning och vet inte riktigt vilken väg vi ska ta.

Nu tillträder Ylva Martinsen förbundskaptensrollen och en av hennes uppgifter blir att ta tillbaka Sverige till topp fyra i världen.
– Jag är inne på samma sak som ”Valle” (Valentina Lizana Wallner) skrev i sin krönika på hockeysverige.se. Det Finland gör bra är att dom lyckas behålla sina rutinerade spelare och göra en fortsatt satsning på dom. I mina ögon är det viktigt att i en satsning mot OS 2022 behålla stora delar det befintliga laget för att kunna bli ett slagkraftigt hockeylag.

”MYCKET SOM GJORT ATT JAG INTE HITTAR MOTIVATION”

Sverige tog ett JVM-silver för några månader sedan, hur ska vi jobba för att förädla dom här tjejerna så dom är redo 2022 för OS?
– Min uppfattning är att det varit otroligt mycket fokus på fys-delen så vi ska hålla måttet fysiskt. Självklart är det en parameter för att bli en bra hockeyspelare, men samtidigt så jämfört nationer som Japan, Schweiz, Ryssland och Tyskland är vi fysiskt dubbelt så mycket bättre än dom.
– Det är just spelet med puck, ha ett eget spel, ha en tanke, idé och att kunna passa pucken mer än tre gånger inom laget.
– Sedan också själva intresset kring hockeyn, att när man går och kollar på en hockeymatch är intresserad av vad som händer ute på isen. Kan jag lära mig något av det som spelarna gör ute på isen och som jag själv kan ta med mig i mitt ishockeyutövande. Det är min ganska klara tanke över vad som måste förbättras.

Emma, har hon funderat på att börja spela hockey i framtiden?
– Nej, jag har inte funderat på att spela hockey i framtiden. Det känns som att det har varit mycket senaste tiden som har gjort att jag inte hittar någon motivation eller glöd för hockeyn som utövare.

Kan du se dig själv i en ledarroll?
– Ja, absolut. Någon gång i framtiden.

Och om Ylva Martinsen ringer och vill ha dig med i en satsning mot VM 2019, vad svarar du då?
– Det har jag inte tänkt på, men jag kommer absolut lyssna på henne och ta det till mig. Sedan får jag tankeställare, men som det känns just nu är jag ganska färdig som hockeyspelare.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten