Ludvig Nilsson.
SHL

Tillbaka i Brynäs – kontrakterad över nästa säsong

ANNONS

Han gjorde en match för Brynäs tidigare under säsongen – och blev målskytt direkt. Nu står det klart att Ludvig Nilsson lämnar Almtuna och ansluter till Brynäs resten av säsongen – och hela nästa.

Ludvig Nilsson får en ny chans i SHL. Och den här gången är den mer permanent än förra gången. 23-åringen lånades in av Brynäs från allsvenska Almtuna tidigare under säsongen och sköt då mål i sin enda match för klubben, en match mot HV71 i mitten av november.

Nu återvänder den tidigare Timråspelaren till Gävle och avslutar säsongen med Brynäs. I ett pressmeddelande skriver klubben att man skrivit kontraktet med Nilsson för den här säsongen likväl som nästa.
– Ludvig är en powerforward som gärna använder sin fysik i spelet på ett aggressivt och bra sätt. En stor arbetskapacitet som kommer tillföra mycket till vårt herrlag framöver säger sportchefen Stefan Bengtzén om nyförvärvet.

Ludvig Nilsson, med ett förflutet i juniorlandslaget, spelade i Modo säsongen 2015/16 och svarade då för ett mål och två assist på 47 matcher. I fjol återvände han till Timrå i Hockeyallsvenskan innan han skrev på för Almtuna inför den här säsongen.

På 45 allsvenska matcher har han noterats för sex mål och 18 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM