180201 Moras David Kase jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Karlskrona den 1 februari 2018 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Kases kasse blev vägvisare

ANNONS

Mora tog emot Karlskrona i en för bottenstriden oerhört viktig kamp. Det blev Mora som gick segrande ur striden med 3-1 efter att bortalaget varit det något hetare i inledningen.

Det skulle dröja tio minuter in i den första perioden innan första målet föll. David Kase blev målskytt, hans sjunde mål för säsongen när han kom fri mot Johannes Jönsson.
— Jag hörde honom skrika, det var en chanspuck, berättar Sebastian Hartmann som stod för frispelningen.

Karlskrona var bättre än Mora i inledningen. Men målet förändrade matchbilden.
— Tyvärr har vi en markeringsmiss vid första målet och de får momentum efter det, sa Karlskronas Emil Lundberg till C More.

PROBLEM MED ISEN

Det var problem med isaggregatet i Jalas Arena och därför kunde isen inte spolas i den första pausen. Istället fick man skrapa bort snö för hand. Men det verkar inte ha stört Moras back Brandon Gormley som i mitten av matchen vände bort en Karlskronaspelare och snyggt la in pucken i mål via backhand.

Strax därefter fick Karlskrona chansen i powerplay och då kunde Konstantin Komarek reducera.

Men Karlskrona var aldrig riktigt nära att störa Mora denna kväll och med minuter kvar kunde Jason Akeson sätta dit den avgörande 3-1-pucken.

Blytung seger för Mora i bottenstriden. Blytung förlust för Karlskrona som nu halkar efter i botten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL