NHL-coachen …
Nyheter

Nu drar NHL-coachen i gång – här är de bästa tipsen

ANNONS

När NHL startar om efter All-Star-uppehållet är det dags för NHL-coachen att göra comeback på hockeysverige.se. Här har vi samlat ihop några tips till dig som ska sätta ihop ditt lag till tävlingen.

Årets upplaga av NHL-coachen ska till att börja. På hockeysverige.se/nhl-coachen kan du anmäla ditt lag – helt utan kostnad. Du får 20 miljoner kronor att lägga på sex spelare – en målvakt, två backar, tre forwards – samt en coach. Deras prestationer i NHL under resten av grundserien lägger grund för hur många poäng de får.

Vinnaren av NHL-coachen tar hem ett presentkort hos Gameday.se värt 1 000 kronor. Totalt kommer de 15 bästa i tävlingen att förses med priser.

Så hur gör man för att bli framgångsrik i NHL-coachen? Här har vi samlat ihop några tips som är värda att ha i åtanke när man coachar sitt lag.

1) Leta reda på fynden

För att få ett så starkt lag som möjligt, med åtminstone en eller två pålitliga superstjärnor i sin uppställning, måste man komplettera med ett par billiga spelare. NHL-spelarna är till största del prissatta efter deras prestationer den här säsongen. Därför kan det vara bra att leta reda på spelare som kanske varit skadade en del under första halvan av säsongen eller bara haft oflyt med skyttet och fått sämre utdelning än de borde fått. Spelare som därför har prissatts lägre än de borde. Ett tips är också att hålla koll på vilka kedjor spelarna matchas i. Kanske får en ung spelare möjligheten högre upp i hierarkin eller i en powerplay-uppställning. Det är sådant som snabbt kan boosta siffror. Dailyfaceoff.com är en sajt som håller koll på alla kedjor i NHL. Håll den under uppsikt!

2) Håll koll på spelschemat och skadelistorna

Varje vecka har du rätt att göra fyra byten. Använd dessa byten klokt – och håll framför allt koll på hur många matcher lagen har per vecka. Spelar en av dina spelare bara två matcher under en vecka kanske det är läge att, åtminstone temporärt, byta ut honom och plocka in en killa vars lag spelar fyra matcher. Detta för att få ut så bra värde som möjligt av varje spelare. Glöm inte att kasta ett ögon på skadelistan innan du tar ut ditt lag så att alla spelare du har planerat att använda verkligen finns tillgängliga för spel. TSN har en bra lista över alla skadade spelare i ligan.

3) Välj rätt lagkapten – och akta dig för utvisningsminuterna

Lagkaptenen får dubbla poäng för alla poänggivande händelser med undantag för utvisningar där poängen delas ut som vanligt. Byte av lagkapten räknas som ett vanligt byte. Att ha rätt kapten kan med andra ord vara skillnaden mellan att vara medelmåttig och att vara riktigt bra. Hitta en pålitlig spelare som du vet kommer att leverera. Var också noggrann med att välja spelare utifrån temperament. Finns det en intressant spelare som har en tendens att slåss, snacka med domaren eller spela på gränsen? Då kanske du ska fundera ett varv till huruvida det verkligen är värt att ta med honom. Varje tvåminutare i utvisningsbåset ger -1 poäng.

Du kommer åt NHL-coachen på http://www.hockeysverige.se/nhl-coachen. Där finner du även alla regler, poängförklaringar och prisbord. In och ta ut ditt lag nu!

https://www.instagram.com/p/BeiRc83BC0Y/?taken-by=hockeysverige_se

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch