Tom Nilsson
SHL

Djurgårdsbacken ser ljuset i tunneln efter skadehelvetet: ”Det har varit en stress”

Ett skadehelvete i Nordamerika i fjol har följts upp av ett skadehelvete i SHL i år. Men på torsdagen fick Tom Nilsson äntligen anledning att jubla. Inte nog med att djurgårdsbacken känner sig befriad från sina ljumskproblem. Mot Rögle bidrog han med både mål och assist.
– Jag tycker fortfarande inte att jag spelar bra, men bara att få göra är ganska skönt för självförtroendet, säger han till hockeysverige.se efter 6–2-segern.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården har firat stora triumfer i SHL den här säsongen. Laget ligger tvåa i tabellen med 14 omgångar kvar att spela och ser ut att vara en utmanare till SM-guldet. Men det innebär inte att det har varit kul för alla spelare i laget. Nyförvärvet Tom Nilsson har tvingats följa majoriteten av lagets matcher från sidan. Skador har begränsat honom till 14 matcher.

Därför var det extra skönt för 24-åringen att inte bara kunna spela i torsdagens 6–2-seger mot Rögle, utan även kunna göra både mål och assist.
– Det har inte varit en jätterolig säsong hittills. Jag tycker fortfarande inte att jag spelar bra, men bara att få göra är ganska skönt för självförtroendet, säger Tom Nilsson till hockeysverige.se.

Hans första mål i djurgårdströjan – faktiskt det första sedan han spelade SM-final med Frölunda mot Skellefteå 2016 – betydde 4–0 tidigt i den tredje perioden.
– Jag kom in från ett byte och ”Högga” (Marcus Högström) kommer runt målet. Han passar och jag tar bara emot den och skjuter. Jag hör bara att det plingar till, ler Nilsson.

TILLBAKA – DÅ BRÖT HAN TUMMEN

Bakgrunden till att han spelat så få matcher den här säsongen är att den tidigare Mora- och Frölunda-backen haft stora besvär med sina ljumskar. När han i fjol gjorde sin andra sejour i Nordamerika efter att ha skrivit NHL-kontrakt med Vancouver Canucks begränsade ljumskarna honom till 17 matcher i AHL med Utica Comets. Problemen har fortsatt att hemsöka den forne JVM-backen den här säsongen.
– Det har varit mycket att jag har spelat fyra matcher och sedan fått stå över en månad. Jag kommer aldrig in i något flow och det har varit jättejobbigt. Nu har det varit likadant den här säsongen, men nu hoppas jag att det har släppt och att jag ska få spela kontinuerligt, säger Tom Nilsson och berättar att han även hunnit bryta tummen under säsongen.
– Jag hann inte mer än komma tillbaka från ljumskproblemen innan det smällde i första matchen. Det har varit så mycket otur, suckar han och himlar med ögonen.

För att få bukt med ljumskproblemen har han tvingats tillbringa en hel del tid i gymmet med sina rehabövningar. Så pass mycket att tränaren Robert Ohlsson gett honom smeknamnet ”Mr. Rehab”. Mycket har kretsat kring att skapa en bättre balans i kroppen.
– Jag är väldigt noggrann med bålområdet inför varje träning och varje match nu. Försöker vara noggrann med att aktivera allting. Ljumskproblemen började faktiskt efter att jag hade haft problem med fotleden och det gjorde att min balans blev lite off. Det är det jag har siktat efter att åtgärda och nu känner jag mig mer i balans. Nu kan jag ta ut skären i åkningen och vara lugn, åka efter en puck i full fart. Det är ingen stress längre.

Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

”DET SÄTTER SIG VERKLIGEN I HUVUDET”

Mentalt har de två senaste åren varit påfrestande. Efter framgångarna med Frölunda 2015/16 låg hockeyvärlden för Nilssons fötter. Skadorna har givetvis hämmat utvecklingen och gjort honom osäker på var han står.
– Det sätter sig verkligen i huvudet. Nu tycker jag att det är jätteskönt att jag är hemma i Stockholm och att jag kan åka hem till mina föräldrar på en spontanmiddag. Så närheten till familjen känner att jag har varit lugnare, även om det har varit den här jobbiga säsongen hittills.

Har du känt en stress över det här?
– Det har jag, det kan jag inte ljuga om. Det har varit stressigt. Jag vill vara med, jag vill bidra och spela bra hockey. Det har varit en stress.

När du säger att det är skönt med närheten till föräldrarna och att få vara hemma i Stockholm, är det till dem du har vänt dig när det har varit som tuffast?
– Jo, så är det. Förra säsongen var det svårt att vara i Nordamerika i en liten stad. Då var det väldigt svårt. Det var därför jag kom till Djurgården också. Jag ville bara hem och bygga upp mig själv. Nu har det börjat så här igen, men jag ser ändå ljuset i tunneln.

Så var det inte i fjol?
– Nej, då var jag den enda svensken i laget också. Att bara kunna prata med folk på svenska är en stor skillnad. Nu är det lite lättare (skratt).

KÄNNER STÖD FRÅN KLUBBLEDNINGEN

Även om Tom Nilsson känt en stress att komma tillbaka och få kontroll över sin hockeykarriär har han inte känt press från Djurgården eller dess tränare. Tvärtom har de visat stort tålamod. Det är också en stor skillnad jämfört med fjolåret i Nordamerika.
– De har varit väldigt stöttande och lugna och inte pushat på för att jag måste komma tillbaka. Det har varit jätteskönt.

Tränaren Robert Ohlsson, som hade Nilsson när man vann guldet med Frölunda 2016, säger också att han gladdes åt att se den skadedrabbade backen få framgång mot Rögle. Just med tanke på vilken motvind han har fått kämpa i.
– Han har hållit på att rehabilitera sig nästan hela säsongen så man blir jätteglad när han både får göra passning och mål. Det är klart att man gläds över Tom.

Djurgårdens framgångar har också lagt lite band på den frustration och stress som Tom Nilsson har känt under säsongen. Han trivs utmärkt i sin nya klubb och gläds åt att han kontrakt i ytterligare 1+1 år.
– Det är ett jäkla skönt gäng med många stockholmare och många man har mycket gemensamt med. Jag gillar verkligen att spela här.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten