Jens Bergenström gör comeback
Nyheter

Leksandsikonen gör comeback – i division tre

ANNONS

Jens Bergenström har med sin krigarinställning blivit en kultspelare i Leksands IF genom åren. För två säsonger sedan la han officiellt av med hockeyn men nu gör han comeback – i Hockeytrean. 

Det är dalalaget Smedjebacken HC som presenterat Bergenström som sitt senaste nyförvärvet i sin jakt på en plats till Hockeytvåan. Bergenström har 454 matcher i HockeyAllsvenskan och 152 i SHL, de flesta med Leksands IF, och lär bidra med en hel del rutin i sitt nya lag.

”Vi hälsar Jens Bergenström” hjärtligt välkommen och önskar honom ett stort lycka till”, skriver Smedjebacken på sin Instagram.

37-årige Bergenström la av med hockeyn efter säsongen 2014-15 men har gjort två likartade comebacker för Ludvika i Hockeytvåan de senaste två säsongerna. Då har han öst in poäng, något Smedjebacken säkerligen också hoppas på.

Bergenström jobbar numera som mäklare och ska enligt klubben spela ”så mycket han hinner” Smedjebacken spelar match redan imorgon mot IFK Ore, men utan Bergenström som bara gjort en träning med laget och ännu inte är i tillräckligt bra form.

Smedjebacken ligger tvåa i Hockeytrean Dalarna på samma poäng som Orsa IK.

Vi kan idag meddela er alla att SHC har kommit överens med en man vid namn Jens Bergenström om ett "try-out" kontrakt inför avslutningen på säsongen där tanken är att han ska vara med så mycket han kan vid sidan av sin karriär som mäklare. Jens med moderklubb Borlänge HF är en rätt rutinerad herre med bl.a 152 SHL matcher där han knåpade ihop 53 poäng samt hela 454 st i Allsvenskan med 379 poäng på kontot där största delen av hans karriär har spenderats i Leksands IF. I en redan väldigt stark trupp förväntas Jens att bidra med sin rutin och kanske eventuellt ett assist eller två om det vill sig väl. Okej då, kanske ett mål också. Vi hälsar @jensbergenstrom hjärtligt välkommen och önskar honom ett stort lycka till och trevligt att även han till slut tog sitt förnuft till fånga och valde rätt sida av Västerbergsslagen. Han har nämnligen gjort två kval i derbyrivalen Ludvika. Och glöm inte att det är match imorgon hemma mot IFK Ore! Dessvärre har Jens med bara en träning i benen inte övertygat coach Strand ännu om en plats. Så matchpremiären för honom får vänta lite till. #shc #smedjebackenhc #hockeytrean #swehockey #ishockey #icehockey #hockey #dalarna #mothockeytvåan

A post shared by Smedjebacken HC (@smedjebackenhc_alag) on

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch