Daniel Olsson-Trkulja.
SHL

Daniels sköna dubbel – efter tunga säsongen

ANNONS

LHC hakar på i toppen efter en 3-0-vinst hemma mot Örebro. Matchvinnare? Daniel Olsson-Trkulja, som efter en tung säsong blev tvåmålsskytt i kväll.
– Vi gör en jättebra match. men hade lite svårt att få utdelning, säger LHC:s tränare Dan Tangnes till C More.

Han var en stjärnspelare i HockeyAllsvenskan och stod för över 30 poäng förra säsongen. Men i SHL har Daniel Olsson-Trkulja haft det tyngre. Inför kvällens match mot Örebro hade han bara gjort fyra mål och spelat fram till ett på 31 matcher.

Men kanske har det lossnat nu. Efter sju raka matcher utan mål spräckte AIK-förvärvet sin torka redan 4:25 in i matchen. Axel Brage, som vikarierade i Örebros mål på grund av att Eero Kilpeläinen var sjuk, tvingades konstatera att Olsson-Trkulja gjorde 1-0.

Målet var länge matchens enda. Men med 4:31 kvar kom också 2-0 – från Daniel Olsson-Trkulja. Efter en rörig situation framför mål hamnade Brage helt ur position och forwarden hade inga större problem med att snärta in 2-0-pucken.

MÅLVAKTEN HÖLL NOLLAN

Örebro försökte göra match av det hela och med ett par minuter kvar tog tränaren Niklas Sundblad timeout och plockade ut Brage. Det hjälpte dock inte. I stället kunde Jakob Lilja sätta 3-0 i tom kasse med 37 sekunder kvar av matchen.
– Vi gör en jättebra match. men hade lite svårt att få utdelning. Vi var metodiska och konsekventa och det kändes ganska tryggt även om vi bara hade 1-0, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

LHC var det bättre laget matchen igenom och Jacob Johansson behövde inte ta ut sig fullständigt för att hålla nollan i kvällens match, inför de drygt 4500 åskådarna i Saab Arena. Det var hans andra nolla för säsongen.
– Jacob har varit trygg och stabil hela säsongen. Det känns bra att vi har två målvakter som vi kan alternera.

Noterbart från matchen var annars att Alexander Hellström och Emil Sylvegård fick matchstraff efter att ha kastat handskarna i den tredje perioden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL