Henrik Nilsson.
SHL

Kommer till jobbet varje dag – nu får han förlängt: ”En laglojal spelare”

ANNONS

Karlskrona förlänger med en av sina stomspelare. Backen Henrik Nilsson är klar för två nya år.
– Henke är en laglojal spelare som kommer till jobbet varje dag och gör det han ska, säger sportchefen Patrik Larsson.

KHK har en såväl sportslig som ekonomisk krisstämpel över sig just nu. Men man börjar så sakteliga börja på nästa säsongs lag. Nu förlänger man kontraktet med Henrik Nilsson, backen som varit med sedan klubben tillhörde HockeyAllsvenskan.
– Henke är en laglojal spelare som kommer till jobbet varje dag och gör det han ska. Jag tycker att han har tagit stora kliv i sin utveckling, inte minst när det gäller hans offensiva kvaliteter. Där tror jag dessutom att det finns mer att plocka ut. Det känns härligt att ha Henke kvar i laget, säger sportchefen Patrik Larsson i ett pressmeddelande.

Nilsson själv säger att hans förhoppning hela tiden varit att få stanna i Karlskrona.
– Det känns jättekul och har varit ett mål under hela säsongen att kunna förlänga med klubben. Jag trivs jättebra och känner att jag hela tiden utvecklas så jag har inget behov av att flytta. KHK och Karlskrona har ju blivit ”hemma” för mig nu. Jag trivs i stan och med allt. Vi har fantastiska fans. Jag har definitivt fått ett stort klubbhjärta under min tid i klubben.

Nilsson har den här säsongen gjort åtta poäng från sin backplats och nosar på sin poängbästa säsong. De två övriga åren han spelat i SHL har det blivit nio och tio poäng. Det nya kontraktet med Karlskrona sträcker sig över de två kommande åren.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL