Lias Andersson.
SHL

Lias Andersson kvar i USA: ”Väntar på deras utlåtande”

ANNONS

De flesta av de svenska JVM-spelarna är tillbaka i Sverige efter den snöpliga finalförlusten mot Kanada i helgen. Men inte Lias Andersson. New York Rangers plockade in honom för undersökning av den axelskada han spelat med.
– Vi väntar på deras utlåtande och att de ska skicka hem honom, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till rakapuckar.com.

Det var under natten mot nyårsdagen som Juniorkronornas kapten Lias Andersson åkte på en smäll mot axeln i mötet med Ryssland. Trots svåra smärtor slutförde han turneringen på sprutor och var en av Sveriges viktigaste spelare på vägen mot silvermedaljen.

Medan alla andra spelare har återvänt hem till Sverige efter finalförlusten mot Kanada är 19-åringen kvar i USA. Anledningen är att New York Rangers, som Andersson är draftad och kontrakterad av, velat titta närmare på skadan.

MÅLBÄST BLAND SVENSKARNA I TURNERINGEN

– Vi väntar på deras utlåtande och att de ska skicka hem honom, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till bloggen rakapuckar.com och tillägger att han inte är orolig för Lias Anderssons hälsa.
– Vi fick från landslagsläkarna att det inte var så allvarligt, han var ju med och spelade.

Lias Andersson avslutade JVM med sex mål och sju poäng på sju matcher. Med det var han målbäst i Juniorkronorna och delade titeln som inter poängkung med Elias Pettersson och Alexander Nylander. I SHL har Andersson noterats för sju mål och lika många assist på 22 matcher med Frölunda.

Den här artikeln handlar om: