NEW YORK, NY – JANUARY 05: Daniel Sprong #41 of the Pittsburgh Penguins skates against the New York Islanders at the Barclays Center on January 5, 2018 in the Brooklyn borough of New York City. The Penguins shutout the Islanders 4-0. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) …
Pittsburgh

Tog Spronget upp på nyårsafton – inatt blev holländaren hjälte

ANNONS

I sin fjärde NHL-match för säsongen gjorde han sina två första mål och blev stor hjälte för sitt Pittsburgh Penguins när de vann på bortaplan över New York Islanders med 0-4. Detta efter att ha fått bilda kedja med självaste Sidney Crosby.
— Jag försökte bara hitta öppen yta, sa Daniel Sprong till PensTV efter matchen.

Daniel Sprongs hockeykarriär är en historia för sig. Född i Amsterdam, i ett land som knappast gjort sig känt för hockeyframgångar, flyttade han som åttaåring över Atlanten med siktet inställt på NHL. Ni kan läsa mer om hans resa här.

Han draftades av Pittsburgh i andra rundan 2015 och säsongen efter gjorde han 18 matcher och två mål för Penguins. Trots det har han mestadels hållit till i QMJHL och Charlottetown Islanders sedan dess innan han till den här säsongen tog klivet över till Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL.

KALLADES UPP PÅ NYÅRSAFTON

Där har 20-åringen snittat nästan en poäng per match och på nyårsafton kallades han upp av Pittsburgh. I nattens match mot New York Islanders på bortaplan bildade han kedja med Sidney Crosby och fick göra två mål.
— Det var spännande att spela med honom. Jag minns att jag såg honom spela när jag var yngre. Han är en av världens bästa spelare, sa Sprong till PensTV efter matchen om att få spela med Sidney Crosby.

Två mål och en assist blev det från holländarens klubba i 0-4-segern. Sidney Crosby och Evgeni Malkin gjorde Penguins två övriga mål när Islanders åkte på sin femte raka förlust.

DANIEL SPRONG GÖR SITT ANDRA MÅL FÖR MATCHEN:

Den här artikeln handlar om: