Jonas Röndbjerg
Nyheter

Danmark spelar JVM även nästa säsong

ANNONS

Danmark och Vitryssland hamnade sist i sina respektive grupper under pågående JVM i Buffalo. Därför har de fått göra upp i bäst av tre om vem som ska få stanna kvar i a-gruppen. Det blir Danmark som idag vann med 3-2 efter straffar.

Första matchen slutade 5-4 till Danmark. Idag rivstartade de när Daniel Nielsen och Växjöforwarden Jonas Röndbjerg såg till att ställningen var 2-0. Efter Röndbjergs mål bytte Viryssland målvakt från Andrei Grischenko till Dmitri Rodik.

I slutet av den andra perioden ådrog sig Dmitri Deryabin matchstraff efter en vårdslös tackling på Joachim Blichfeld. Dansken fick rullas ut på bår med okänt skadeläge.

Vitryssland kom tillbaka i den tredje perioden och både reducerade och kvitterade. Matchen gick till straffar där Jacob Schmidt-Svejstrup blev stor hjälte då han avgjorde.

Den här artikeln handlar om: