SHL

Måltorkan blev till dubbel lycka för Frölundaforwarden – ”Jag har gnuggat på träning”

ANNONS

Årets sista match blev en vunnen sådan för Frölunda i Scandinavium. Och Christoffer Ehn verkar trivas som fisken i vattnet när det gäller motståndaren Mora. I alla fall när det gäller att göra mål.
– Det var riktigt skönt att se den gå in, säger Frölundaforwarden efter lördagens 3-2-vinst.

GÖTEBORG. (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skarafödde Christoffer Ehn har efter kvällens två fullträffar klättrat ett antal placeringar i den interna skytteligan. Nu är han uppe i tre mål – som samtliga kommit mot just Mora. Efter en tjugo matcher lång måltorka blev målet som bröt den ett läckert sådant när Christoffer lyfte pucken rakt upp i nättaket på kort avstånd från Morakeepern.
– Jag har gnuggat den på träning. Jag försökte få upp den högt, det är ofta målvakterna går ner och det går ju fort. Så det var skönt att se den gå in, säger Ehn om den manövern.

Målet blev ett viktigt sådant, Frölunda låg under med 1-0 mot dalmasarna när den andra perioden drog igång.
– Vi stod i ett litet vägskäl där, de tryckte på bra i första perioden och det var skönt att få kvitteringen där tidigt i andra. Så var det väl bara att försöka bygga och försöka få med sig en boost och fortsätta gnugga.

Hemmalaget hade inte helt lätt med att stänga ner Mora när de kom till anfall. Gästerna lyckades gång på gång ta sig in framför Johan Gustafsson, som i sin tur storspelade i Frölundamålet.
– De skapar mycket heta lägen. De har inte pucken mycket, men de skapar snabbt. De är lite jobbiga på så sätt. De slänger mycket puckar och sticker bakom backarna så det gäller att vara på alerten, vara med och fajta bort de heta lägena och idag räckte det till vinst, säger 21-åringen.

”VI KOLLAR INTE SÅ MYCKET I STATISTIKKOLUMNERNA”

Det blev ytterligare en fullträff för Ehn innan matchen var över. Skarasonen berättar att han såklart tycker det är skönt att göra mål, men att han och hans kedja med Max Friberg och Pontus Widerström har en annan uppgift i spelet.
– Vi sätter väl kanske mer värde i att få ner puckar djupt och vinna dueller och närkamper. Det är inte så att vi kollar så mycket i statistikkolumnerna utan vi ska in och försöka jobba ner motståndarna och jag tycker vi gör ett riktigt bra jobb idag, över hela matchen, säger forwarden efter 3-2-segern.

Hösten har blandat och gett för Frölunda som nu har sju vinster på de sex senaste matcherna. Christoffer ser inte de tidigare svackorna som något han vlill glömma, utan snarare ta med sig som viktiga erfarenheter.
– Även om det var tufft så lär man sig massor och vi har ju fått göra justeringar i vårt spel för att anpassa oss efter det. Hela laget börjar inse nu vad det är som gäller för att vi ska kunna vinna. Det är ett sextiominuters jobb och att vi sätter försvaret först.
– Håller vi nere det till två kassar så gör vi oftast tre. Skillnaden nu är väl att försvarsspelet blir lite vassare. När vi gjorde tre mål i början på säsongen så kunde vi släppa in fyra istället så det är väl den justeringen vi har gjort och det är så vi får fortsätta tänka.

Hur känns det att gå in i 2018 med två vinster i ryggen?
– Det känns bra. Vi har varit bra här det sista, vi hade väl fyra innan vi torskade och nu hade vi två igen så det är bara att fortsätta på tisdag. Det är en jäkligt tajt serie så varenda poäng är livsviktig. Vi har ett bra ”go” här så det är bara att fortsätta.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL