171228 HV71:s Max WŠrn och Kevin Stenlund jublar med mŒlskytten till 1-2 Lawrence Pilut (mitten) under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och VŠxjš den 28 december 2017 i Jšnkšping. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRN / Cop 200 …
Växjö Lakers HC

HV71 starkast i Småland

Det bjöds på stor hockeyunderhållning i Kinnarps Arena när HV71 tog emot Växjö. Hemmalaget hade förlorat de tre senaste mötena lagen emellan och på hemmaplan var det ännu längre sedan det blev vinst. Men idag bärgade de samtliga tre poäng när de vann med 3-2.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var hög stämning i Kinnarps Arena redan innan matchstart när lagens bägge klackar höll igång. Hettan märktes även av på isen då funktionärerna hade svårt att släcka den eld som brinner i samband med HV71:s intro. Men det löste sig till slut.

Matchen var fartfylld och hade hög intensitet med många heta dueller. HV71 var bäst i den första perioden och skapade en mängd chanser som Viktor Andrén i Växjömålet fick briljera på. Hemmalaget hade tre powerplay i den första perioden och vann skotten med 10-1.

Med tanke på spelbilden i den första perioden var det lite överraskande när Andrew Calof kunde ge Växjö ledningen redan efter 1:43 av den andra när kanadensaren sprätte in pucken bakom Fredrik Pettersson Wentzel.

Växjö ökade på sin ledning till 2-0 efter 15 minuter då Pontus Netterberg hittade rätt i powerplay. Då såg Växjö ut att gå mot segern.

Men i samband med målet åkte Växjös Brendan Shinnimin ut för osportsligt uppträdande. I efterföljande powerplay kunde Lawrence Pilut reducera. Nästan två minuter senare kvitterade sedan Oscar Sundh efter att fått friläge i en spelvändning.

Sett över hela matchen var det HV71 som hade flest chanser. I den tredje perioden fick de mängder med chanser i powerplay, men pucken ville inte in bakom duktige Viktor Andrén.

Tillslut var det dock Mattias Tedenby som skulle avgöra tillställningen när han mitt i ett Växjöbyte fick i stort sett fritt fram på kanten.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL