Almen Bibic lämnade Rögle för Linköping.
SHL

‘När Abbotts kom var det fritt fram att flytta’

Den store publikfavoriten i Ängelholm, Almen Bibic, ingick inte i bröderna Abbotts planer. I stället hamnade han i Linköping. För hockeysverige.se berättar han om uppbrottet och nystarten.
– Vi har flirtat lite med Linköping under några år fram och tillbaka. Jag har hört mycket gott om bland andra Klas Östman, säger backen.

Almen Bibic lämnade Leksand 2013 för Rögle. Där etablerade han sig som en av lagets viktigaste defensiva backar. Men den här säsongen har inte varit lika framgångsrik. Skador och en mer strikt roll har gjort att han hamnat en hel del vid sidan av när Rögle haft match. Den 9:e december kom också beskedet att han lämnar Skåneklubben för spel i Linköping resten av säsongen.

När hockeysverige.se får en intervju med den yngre av bröderna Bibic sticker han inte under stolen med att den här säsongen under främst Anders Eldebrinks ledningen varit ett misslyckande för både honom och Rögle.
– Det har varit ett misslyckande för alla i Rögle. Man fastnade tidigt i botten och sedan har dom legat kvar där.

Hur ser du på din roll i Rögle den här säsongen, har det varit en stor skillnad mot den förra?
– Jag tycker inte att jag fick en mindre roll den här säsongen. Det var mer att jag inte fick ut mitt fysiska spel alls utan.
– Jag vill använda min kropp även om jag inte är ute för att köra ihjäl folk, men jag vill sätta stopp i spelet. Det är att sätta någon tackling högt upp i mittzonen och få självförtroende av det. Nu var det som bortblåst, tyvärr. Jag utgick ändå från dom direktiven jag fick och försökte göra det så bra som jag bara kunde.

Cam Abbott.

Blev det förändringar i din roll efter det att Anders Eldebrink lämnat över tränarjobbet till Cam Abbott?
– Jag var ju skadad så jag fick inte chansen att gå för någonting. Istället satt jag mycket på sidan av eftersom jag knappt kunde vara på isen i början. Sedan var det bara att ”rehabba”.
– Samtidigt snackade jag med min agent (Johan Finnström) fram och tillbaka om att vi skulle kolla på något annat eftersom det kändes att jag helt enkelt inte kom till min rätta. Men då ville inte ”Masken” (Anders Carlsson, sportchef) och kompani släppa mig. När sedan Abbotts kom var det fritt fram att flytta.

Flytten från Rögle var också en ömsesidig historia från både Almen Bibic och Rögle.
– (Chris) Abbott visste och han sa att ville jag inte vara i Rögle längre så skulle jag inte heller vara det. Vi tog ett snack och sedan var det inget mer med det och allt gick smärtfritt.

”FINNS EN PROFFSIGHET GENOM HELA KLUBBEN”

Trots att den här säsongen inte varit vad Almen Bibic hade hoppats på så ser han tillbaka på tiden i Rögle med positiva ögon.
– Det har varit en fantastisk tid. Jag fick vara med och spela upp laget i SHL och jag tycker att jag tog steg som människa, gick från pojke till man, om man säger så.
– Jag har verkligen haft skitroligt och skaffat mig jättemånga vänner både på och utanför isen. Ängelholm har blivit lite som mitt andra hem.

Varför valde du spel i just Linköping?
– Vi har flirtat lite med Linköping under några år fram och tillbaka. Jag har hört mycket gott om bland andra Klas Östman. Han är en bra backtränare samtidigt som det är en organisation som verkligen trycker på att utveckla individen. Får man ut det bästa av individen så kommer det också göra gott för hela laget.

Vilka är dina första intryck av klubben?
– Att det finns en proffsighet genom hela klubben. Allt från dag ett har varit klockrent. Då menar jag allt från materialare och ledare till bitarna utanför hockey, det här med lägenhet och så vidare, har verkligen varit jättebra.

Foto: Bildbyrån

I senaste omgången fick Almen Bibic uppleva en tuff resa mentalt. För motståndet stod nämligen Rögle i Ängelholm.
– Det var en speciell känsla att inte vara en grön spelare länge, vilket jag hade varit under fyra säsonger. Det var en speciell känsla att åka in där och jag hade jättemycket vänner på läktaren som hörde av sig till mig både före och efter matchen.
– Det var även speciellt att få möta brorsan (Alen) nu då vi representerar varsin SHL-klubb. Det var häftigt.

Hur gick snacket mellan dig och Alen inför matchen?
– Inför matchen ville nog varken han eller jag avslöja någon ”gameplan”. Vi har ju ständig kontakt så vi kollade bara av hur läget var och inget mer med det. Efter matchen snackade vi självklart lite.

”HÄNDER INTE OFTA”

Lillebror Almen fick också känna av storebror Alens fysiska spel.
– Jag fick en liten tryckare av Alen när jag åkte ner i offensiv hörna, men det får man räkna med då han är på isen. Han vill som vanligt få stopp i spelet, säger Almen Bibic med ett lätt skratt och fortsätter:
– Det var annars inte så mycket snack mellan mig och spelarna i Rögle under matchen. Det var också en konstig känsla eftersom det ändå var mina vänner jag mötte då jag spelat där så pass länge. Det var inte något fult ”trashtalk”. Det var en gång när deras killar tyckte att jag skulle skärpa till mig efter det att jag satt in en tackling i mittzonen. Men annars, nej, verkligen inte.

Linköping vann matchen med 4-2 och Almen Bibic svarade för ett av målen, för övrigt hans första den här säsongen.
– Jag ser att våra två forwards sticker samtidigt som dom bara har två försvarare med hem. Jag tänkte att jag hänger med upp och kollar samtidigt som jag faktiskt åkte och hoppades på en retur för det är så jag har lärt mig att en målskytt ska tänka. Nu blev det en retur så då slog jag in den.
– Det var kul att få göra mål eftersom det inte händer så ofta. Det brukar dröja mellan 50 och 100 matcher mellan målen, skrattar Bibic samtidigt som han känner en sympati för sina tidigare lagkompisar.
– Jag vet hur mycket dom lider i Rögle och hur tufft det är att ligga nere i botten, men för mig personligen var det faktiskt jättekul att få göra mål.

Men något måljubel bjöd han inte på med respekt för motståndarna och publiken.
– Nej, det gjorde jag inte. Jag har fått så mycket av den klubben och fansen så jag kände att det inte var läge. Annars brukar jag att ha svårt att hålla tillbaka mina känslor när jag gör mål. Jag åker gärna ett varv där ute, men det var bara att hålla igen och visa respekt.

Du vill spela mer fysiskt, känner du att fått den rollen i Linköping?
– Ja, det tycker jag och att jag redan är på rätt spår då det gäller det fysiska. Sedan gäller det att ha en balans i det där och inte bara åka runt och smälla folk, men ändå få stopp i spelet och allt det där.

24-åringen från Rättvik har skrivit kontrakt med Linköping säsongen ut, men han har ännu inte börjat fundera över vad som kommer att hända i hans hockeyliv nästa säsong.
– Vi får se om LHC är nöjda med mig och så vidare. Jag tar bara match för match och tänker inte så mycket längre.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten