Olle Alsing.
SHL

Avslöjar: Leksands back klar för SHL-spel nästa säsong

ANNONS

Han har varit en av Leksands bästa backar den här säsongen. Nu kommer belöningen för Olle Alsing. Enligt vad hockeysverige.se erfar är den 21-årige backen klar för SHL-spel med Djurgården till hösten.

Olle Alsing kom till Leksand från Almtuna inför förra säsongen och var med om lagets korta SHL-sejour innan man blev degraderade till Hockeyallsvenskan. Där har backen från Uppsala fått ett lyft i ett Leksand som toppar tabellen efter gårdagens 3–1-seger mot Modo.

21-åringen har samlat ihop tio poäng (2+8) på 29 allsvenska matcher och har mycket starka underliggande siffror. När Alsing är på isen tar Leksand nästa 60 procent av avsluten. Det gör honom till en av lagets bästa spelare, endast överträffad av Tobias Forsberg (65 procent) och Patrik Norén (63 procent) av de som spelat med Leksand hela säsongen.

”INGEN KOMMENTAR”

Alsings framgångar har gjort honom attraktiv på spelarmarknaden. Och nu ska han, enligt vad hockeysverige.se erfar, vara klar för spel i SHL med Djurgården säsongen 2018/19.
– Ingen kommentar, säger agenten Jacob Hedin på A.M.A. Sports Agency till hockeysverige.se.

Olle Alsing har totalt spelat 130 allsvenska matcher med Almtuna och Leksand. Han har på dess noterats för elva mål och 44 poäng. Under fjolårets SHL-säsong sköt han ett mål och hade åtta poäng på 45 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL